Apple kendi ekranlarını üretecek…

Apple kendi ekranlarını üretecek…
Apple, Samsung ve LG gibi iş ortaklarına olan bağımlılığını azaltmak amacıyla mobil cihazlarda kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlıyor. İlk değişikliği Apple Watch ürününün de yapacak.

Ekran konusunda kendi üretimini yapmaya hazırlanan Apple, ilk adımı Apple Watch ürününde yapacağını duyurdu. Mac bilgisayarlarda Intel çiplerini kullanmayı bırakan dev teknoloji şirketi, şimdi ise mobil cihazlarda kendi ekranlarını üretmeyi hedefliyor.

2024 itibarıyla mobil cihazlarda kendi özel ekranlarını kullanmaya başlamayı planlayan dev teknoloji şirketi olan Apple, en yüksek fiyatlı Apple Watch ürününün ekranını değiştirerek başlatmayı hedefliyor.

Bu adım şirketin, ürünlerinin tasarımı ile özellikleri üzerinde daha fazla kontrol sahibi olma ve kendi ürettiği bileşenleri kullanma girişiminin bir parçası olarak değerlendiriyor.

LG DISPLAY HİSSELERİ DÜŞTÜ

Teknoloji devi Mac bilgisayarlarında Intel çiplerini kullanmayı bırakmış ve kendi ürettiği çiplere geçmişti.

Şimdi aynı şeyi iPhone’larındaki kablosuz bileşenlerde yapmayı planlıyor. Bloomberg’in konuya ilişkin haberinin yayımlanmasının ardından LG Display hisseleri yüzde 4,1’e kadar düştü.

Seul’de işlem gören Samsung Electronics Co. hisseleri de günlük kazançlarının büyük bölümünü geri verdi. (Bloomberg)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar