Instagram'dan alışveriş yapanlar dikkat! Şubat'ta kaldırılıyor

Instagram'dan alışveriş yapanlar dikkat! Şubat'ta kaldırılıyor
Dünyanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Instagram, Şubat ayı itibariyle 'Mağaza' sekmesini kaldıracak.

Milyarlarca kullanıcısı olan Instagram, yalnızca günlük hayatın paylaşıldığı bir platformun ötesine geçti. Öyle ki, uygulama üzerinden yapılan ticaretin hacmi dünyadaki birçok ülkenin gelirini sollamış durumda. Instagram üzerinden alışveriş yapılmasını kolaylaştırmak amacıyla getirilen ''mağaza'' sekmesi ise şubat ayı itibariyle kaldırılacak. 

Instagram CEO’su Adam Mosseri, uygulamada yer alan ‘Mağaza’ sekmesinin kısayolunun çok yakında kaldırılacağını açıkladı. Ocak ayından sonra Instagram uygulamasında yalnızca Ana Sayfa, Arama, Oluştur, Reels ve Profil butonları yer alacak.

2020''DE GETİRİLMİŞTİ

Mağaza sekmesi 2020 yılında getirilmiş ve uygulamayı ticari maksatla kullanan satıcı ve alıcıların işini oldukça kolaylaştırmıştı. Fakat platform, uygulamadan ürün ve hizmet satın almaya daha fazla odaklanmak istemiyor. Şirket, kullanıcıları daha çok içerik oluşturmaya ve tüketmeye teşvik etmeyi planlıyor.

Adam Mosseri, “Bu değişikliğin bir parçası olarak Instagram Mağaza sekmesi çok yakında kaldırılacak. Biz akışlarda, hikayelerde, Reels’larda ve diğer hizmetlerimizde insanlar ile işletmelere daha fazla değer katan alışveriş deneyimlerine yatırım yapmaya devam ederken; sizler de mağazanızı kurup platformda yönetmeye devam edebileceksiniz,” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar