İngiltere Merkez Bankası politika faizini açıkladı

İngiltere Merkez Bankası politika faizini açıkladı
İngiltere Merkez Bankası (BoE), politika faizini yüzde 5,25'te sabit bıraktı.

Bank of England (BoE) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) son toplantısında alınan kararlarla ilgili yapılan açıklamada, üyelerin politika faizini sabit tutma ve indirme yöntemlerinde bölünmüş olduğu bildirildi.

Açıklamada, mart ayındaki manşet enflasyonun yıllık yüzde 3,2 olduğu ve yakın zamanda yüzde 2 hedefine gerilemesinin beklendiği belirtildi.

Ancak, enerji sektöründeki gelişmeler nedeniyle enflasyonun yılın ikinci yarısında hafif bir artış göstererek yüzde 2,5'e ulaşacağı ifade edildi.

Açıklamada, jeopolitik riskler nedeniyle kısa vadeli enflasyon görünümünde yukarı yönlü riskler olduğu belirtilerek, özellikle hizmet sektörü enflasyonunun yüksek kalmaya devam ettiği vurgulandı.

İş gücü piyasasında gevşeme devam ederken, ücret artışlarının yavaşladığı ve oynaklığın devam ettiği aktarıldı.

Açıklamada, faiz seviyesine bağlı olarak ve ekonomide gevşeme marjını yansıtarak enflasyonun gelecek iki yıl içinde yüzde 1,9 ve üç yıl içinde yüzde 1,6 olacağı tahmin edildi.

BoE Başkanı Andrew Bailey, gelecek birkaç ay içinde enflasyonun hedefe düşeceğini beklediklerini belirterek, faiz indirimine başlamadan önce daha fazla kanıt görmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı.

BoE, Aralık 2021'de sıkılaşma döngüsüne başlamış ve politika faizini Ağustos 2023'te yüzde 5,25'e yükseltmişti. BoE, politika faizini o zamandan beri sabit tutuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar