Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan kritik uyarı: Bundan sonra bir gözümüz orada olmalı!

Prof. Dr. İlber Ortaylı’dan kritik uyarı: Bundan sonra bir gözümüz orada olmalı!
Son dönemlerde giderek gerilen, Yunanistan ile Ege Denizi'ndeki krizini değerlendiren İlber Ortaylı, önemli açıklamalarda bulundu.

İLBER ORTAYLI: ARTIK BİR GÖZÜMÜZ ORADA OLMALI!

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, Yunanistan ile Ege Denizi''ndeki krizi Haber Global''e değerlendirdi.

Prof. Dr. İlber Ortaylı, "Bundan sonra ciddi şekilde orada gözümüz olmalı. Bazı devletlerin maalesef artık Doğu Akdeniz safhasında eskisi gibi stabil, donmuş bir sulh safhasını atladığı açık" dedi.

Ortaylı ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu:

"12 mile çıkarıyor, 12 mile neyi çıkaracaksın? Meis burnumun dibinde, Sakız (Adası) burnumun dibinde, İstanköy burnumun dibinde, yani neyi 12 mile çıkarıyorsun ve orada hiçbir şey yaptırmayacak, bağlayacak adeta. Kıyıdan bakacağız, öbür tarafa balıkçı sandalıyla gezeceğiz. Bu tabi tahammül edilmez bir şey. Savaş sebeplerinin hepsini küçümseyen, lanetleyen bir grup var. Bu tamam doğru da büyük ölçüde bazen de insanın gırtlağına basılıyor. Türkiye nasıl denizlere çıkmayacak, uçak uçuramayacak? Dünyada kıta sahanlığı birbirine tecavüz etmeyecek, herif diyor ki 12 mil kıta sahanlığım, buyur o zaman Kaş''ı sana verelim, yani olacak iş değil o. Bundan sonra ciddi şekilde orada gözümüz olmalı. Her halükârda şunun üzerinde açıkça durmalıyız. Bazı devletlerin maalesef artık Doğu Akdeniz safhasında eskisi gibi stabil, donmuş bir sulh safhasını atladığı açık. Doğu Akdeniz''de Türkiye’yi istemiyorlar, rahatsız ediyor Batı dünyasını"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar