İlber Ortaylı’dan flaş 6’lı masa yorumu! İmamoğlu’na erken davranma mesajı

İlber Ortaylı’dan flaş 6’lı masa yorumu! İmamoğlu’na erken davranma mesajı
Katıldığı bir programda, 6’lı masa hakkında konuşan Ortaylı, İBB Başkanı İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı adaylığı için ise “Genç adam, vakti var, acil hareket etmesine lüzum yok” dedi.

İLBER ORTAYLI'DAN FLAŞ 6'LI MASA YORUMU...

Muhalefet partilerinin oluşturduğu "altılı masa" stratejisini yorumlayan Prof. Dr. İlber Ortaylı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili tartışmaları Gazete Durum''dan Mustafa Balbay ve Mürşide Esmek''e değerlendirdi.

6''lı masa ikinci kez kuruluyor - Son Dakika Haberler

‘İNŞALLAH ALLAH KENDİLERİ YOL VERİR’

Ünlü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı “6’lı masanın üslubu için şunları söyledi:

“Ben bilmiyorum, inşallah Allah yol verir kendilerine, bir yerlere gelirler; çok lazım ama bilemiyorum. Birbirlerine karşı diyalog görünüşte kötü gitmiyor. Dışarı çok bilgi sızmıyor. En azından onu beceriyorlar. Ben bugüne kadar hiçbir şey duymadım; orada birbirine zıt çıkış yapan insan duymadım. Meral Hanım, siyasi hayattaki tecrübesi öbürleri kadar uzun değil ama çok kapsayıcı. İstanbul Üniversitesi mezundur, tarihçidir kendisi, bizim meslektendir. Kimse ile boşu boşuna kavga girişecek tahakküm kuracak biri değildir.”

‘HARİKALAR YARATABİLİR’

İngiltere Başkanı Boris Johnson’ın belediye başkanlığından geldiğini hatırlatan Ortaylı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili ise, “Başkanlığa devam ettiği takdirde bir harika yaratabilir. Yine gelir, genç adam; İmamoğlu kaç yaşında 60 yok. 50’lilerinde biri, vakti var. Çok acul hareket etmesine lüzum yok. İstanbul Belediye reisliği var elinde çalışmak, göstermek için onları görmeli. Bence bu önemli. Birileri belki onu erken şey yaptılar ama… " açıklamasını yaptı.

Murat Ongun: İmamoğlu İBB Sözcülüğü makamını kaldırdığını açıkladı, ''Murat  Bey diğer işlerine devam ediyor'' dedi - BBC News Türkçe

‘HATIRLAMIYORUM’

Konuşmasının devamında Ortaylı, Erdoğan’ın da İBB Başkanlığı yaptığını hatırlatarak, “O tarihte her kesimle çok iyi ilişki kurdu. Başka kim var bilmiyorum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden gelip de daha yukarı çıkan birini hatırlamıyorum. Benim anladığım çok fazla dikta ile “Benim istediğim olsun” ile geliyorlardı, doğru değil o" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar