İktidar ortağı Fatih Erbakan'dan sert asgari ücret tepkisi

İktidar ortağı Fatih Erbakan'dan sert asgari ücret tepkisi
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, asgari ücretle ilgili yapılan açıklamalarla ilgili iktidara tepki gösterdi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Ankara'da düzenlenen Belediye Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı'nda Yeniden Refah Partisi'nin il ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarını açıkladı.

Partinin yerel seçimlerde 1 büyükşehir, 2 il, 61 ilçe ve 23 belde belediye başkan adayı belirlendi.

Adayların tanıtılmasının ardından konuşan Erbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın asgari ücretle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

Erbakan, açlık sınırının 14 bin lira olduğu bir ülkede asgari ücretin 11 bin 400 lira olmasıyla ilgili, "Bu miktarın beslenme, barınma, ısınma, kira, ulaşım, kırtasiye, giyim gibi temel ihtiyaçları karşılaması bekleniyor. Bu matematiksel ve insani açıdan da kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Ayrıca Erbakan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının "Ülkemizde aşırı yoksulluk içinde veya açlık sınırı altında yaşayan kişi bulunmamaktadır" ifadesine şaşkınlıkla tepki göstererek, bu açıklamaların gerçeklerle bağdaşmadığını dile getirdi.

Erbakan, ülkedeki ekonomik duruma dikkat çekerek, emeklilerin ve asgari ücretlilerin yaşadığı zorlukları vurguladı. Ayrıca asgari ücret artışının yıl içinde tek bir kez yapılmayı planlanması durumunu eleştirerek, böylesi bir durumun enflasyon ve ekonomik dalgalanmaların olduğu bir ortamda zorlukları artıracağını ifade etti.

Bu sözler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir açıklamasına da atıfta bulunuyor; Erdoğan, asgari ücret artışının yıl içinde bir kez yapılacağını belirterek, Çalışma Bakanı'nı sorumlu tutmuş ve enflasyon karşısında vatandaşın ezilmesine izin vermediklerini vurgulamıştı.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar