Barış Yarkadaş İmamoğlu’nun siyasette yaptığı büyük hatayı ilk kez tv100’de açıkladı

Barış Yarkadaş İmamoğlu’nun siyasette yaptığı büyük hatayı ilk kez tv100’de açıkladı
TV yorumcusu ve yazar Barış Yarkadaş, konuk olduğu yayında kendisi hakkında merak edilen sorulara yanıt verirken Ekrem İmamoğlu'nun siyasette yaptığı en büyük hatayı açıkladı.

tv100’de yayınlanan Şükrü Dudu ile Berber Muhabbeti programına konuk olan TV yorumcusu ve yazar Barış Yarkadaş, kendisi hakkında merak edilen tüm sorulara yanıt verdi.

Programda gazeteciliğe nasıl başladığını anlatan Yarkadaş, kendisi hakkında dikkat çeken açıklamalara yer verirken CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında konuştu.

“O GÜN İDDİALI BİR LAF SÖYLEDİM”

Gazeteciliği bırakma iddiaları ile gündeme gelen Yarkadaş, çok konuşlan bu konuya şu şekilde cevap verdi:

“Özgür Özel benim arkadaşım. Geçen beni de aradı ve konuştuk, ‘Biz kardeşiz’ dedi. Konu burada güvenmek veya sevip sevmemek değil. Ben şunu söyledim: ‘Yerel seçime giderken bir genel başkan değişikliği olursa parti bir türbülansa girebilir çünkü Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ile beraber hareket ediyordu. İmamoğlu’nun da dominant karakterini bildiğim için orada bir ikili masa kurulabilir kaygısı yaşadı.

Özgür Özel kendisi de kazanacağını düşünmüyordu. Ama en nihayetinde İmamoğlu’nun da sahneye inmesiyle ve güçlerini birleştirmesiyle Özgür Özel kazandı. O gün iddialı bir laf söyledim.

Videomu hemen hatırlattılar bana. O videoyu 29 milyon kişi izlemiş. 4 gün TT oldu hatta. Ben de ‘Türkiye’de hiç kimse verdiği sözü tutmuyor, ben tutuyorum’ dedim. O kararımdan sonra 4 bine yakın telefon geldi. Şunu gördüm: Verdiğin sözü tuttuğunda insanların sana sevgisi daha da artıyor.

Özgür Özel de o konuşmamın ardından bizzat arayıp geri dönmem için benimle konuştu.

“ÖN YARGILARLA HAREKET EDEMEZSİN”

Ekrem İmamoğlu hakkında da acıkmalarda bulunan Yarkadaş, İmamoğlu’na yönelik eleştirilerini dile getirirken şu şekilde konuştu:

“Ekrem İmamoğlu başarılı bir belediye başkanı. İmamoğlu kazansın diye bire bir çalıştım ben. İstanbul’da bir hizmet kalitesi düştü mü? Düşmedi. Benim İmamoğlu’na yönelik eleştirim, parti içi işlere çok fazla müdahil olduğu.

İmamoğlu Cumhurbaşkanlığı tartışmalarına çok fazla girmeseydi, 10 yıl kesintisiz yönetirdi öbür dönem de Cumhurbaşkanı adayı olurdu. Zaten Kılıçdaroğlu, kendisine İstanbul’u 2. kez kazan gel aday ol, dedi… Eleştirilerden herkes bir çıkarım yapmalı ama yeni yönetime de bir şans verilmeli, diye düşünüyorum. Ön yargılarla hareket edemezsin. Siyaset değişkendir. CHP’de şuan müzik değişti, dans da değişti.”

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar