İdris Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmesinin asıl nedeni belli oldu: Rozetini Erdoğan takmıştı

İdris Nebi Hatipoğlu’nun AKP’ye geçmesinin asıl nedeni belli oldu: Rozetini Erdoğan takmıştı
İYİ Parti'den istifa ederek AKP'ye geçen İdris Nebi Hatipoğlu’nun belediye başkan adayı olmak istediğini açıkladı.

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde İYİ Parti’den Eskişehir Milletvekili seçilen İdris Nebi Hatipoğlu, “derin görüş ayrılıkları yaşıyorum” diyerek İYİ Parti’den istifasını kamuoyuna duyurmuştu.

Hatipoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Büyük Türk Milleti'nin bilgisine; Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum."

nebi-hatipoglu.png

İstifasının ardından AKP’ye katılan Hatipoğlu birçok siyasi tarafından eleştirilmişti ancak Hatipoğlu’nun rozetini Cumhurbaşkanı Erdoğan taktı.

“KEŞKE…”

Rozetinin takılmasının ardından açıklamalarda bulunan Hatipoğlu, “Hepinizin bildiği üzere kadere bir beşer olarak müdahale etmenin imkânı yoktur. Gönlüm isterdi ki kısa siyaset yolculuğum burada sizlerle, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın himayesinde başlasaydı keşke” şeklinde konuşmuştu.

İLK KEZ AÇIKLADI

AKP’ye geçen Hatipoğlu, katıldığı canlı yayında yerel seçimlere dair çarpıcı ifadelere yer verdi.

Hatipoğlu, "Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olacak mısınız?" sorusunu ilk yanıtladı.

Hatipoğlu, Habertürk'te yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

"Aday olma ihtimalim var. Tabi ki ben de isterim ama karar Sayın Cumhurbaşkanımızda. Ben tabi ki istiyorum. Ben memleketimde 25 yıldır hizmet görmeyen bir sanayiciyim. Yılmaz hocamız sağ olsun Eskişehir'i bir marka yaptı. Ama zamana yenilme gibi bir şey var.

Eskişehir yeterli kaynaklardan yaralanamadı. Bizim kronikleşmiş çok büyük sorunlarımız var. Ortada bir sıkıntı var. AK Parti belediyeciliğiyle inşallah Eskişehir'i tanıştıracağız."

nebi-hatipoglu-2137382.jpg

İDRİS NEBİ HATİPOĞLU KİMDİR?

İdris Nebi Hatipoğlu 1975 yılında Eskişehir'de dünyaya geldi. Bilkent Üniversitesinde muhasebe ön lisans eğitimini tamamladı. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesini bitirdi. 2006-2007 sezonunda Eskişehirspor Kulübü'nün başkanlığını üstlendi. Başkanlık yaptığı dönemde Eskişehir milletvekili Kemal Unakıtan aracılığıyla Eskişehirspor’a kaynak yaratıldı ve takım Süper Lig’e yükseldi.

28. dönem TBMM'ye milletvekili olarak girdi; Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda görev aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Hatipoğlu, evli ve 3 çocuk babasıdır.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar