İYİ Parti yerel seçim için son kararını bu kritik görüşmede açıklayacak: CHP'deki değişim sonrası gözler Akşener'e çevrilmişti

İYİ Parti yerel seçim için son kararını bu kritik görüşmede açıklayacak: CHP'deki değişim sonrası gözler Akşener'e çevrilmişti
İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti’nin yerel seçim kararına yönelik dikkat çeken ifadelere yer verdi.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, T24’ten Eray Görgülü’nün sorularını yanıtladı. Kavuncu, gündeme ve yerel seçimlere yönelik önemli, açıklamalarda bulundu.

“YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ BU KARARI…”

CHP’deki Genel Başkan değişimin İYİ Parti’nin yerel seçim kararını etkileyip etkilemeyeceğine yönelik soruyu cevaplayan Kavuncu, şu ifadelere yer verdi:

“Bu karar, kişilere bağlı veya partilerdeki yönetim değişikliklerine bağlı veya hali hazırda o dönem alınan kararın olduğu süreçte yönetimde bulunan yapılara bağlı olarak alınmış bir karar değil. CHP’deki kongre sonrasında oluşan yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir” şeklinde yanıt verdi.

Kavuncu, “Hiçbir partideki yönetim değişikliği bu kararı etkilemeyecektir. Bizim çizgimiz net. Biz milletimizin önüne 25 yıldır 2 kutuplu 2 ana eksen arasında olan kavgada üçüncü bir yeni alternatif milletimizin önüne koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“3 GÜNLÜK KAMPA GİRİYORUZ”

Kavuncu, “Bütün milletvekillerimizin kenar idari kurduğu üyelerimizin, il başkanlarımızın eşleriyle beraber dahil olacağı 3 günlük bir kamp. Süreci değerlendireceğiz. Yerel yönetimlerle alakalı önümüzdeki belediye seçimleriyle alakalı nasıl bir strateji, nasıl bir takvim olacak? Bunları da bir kez daha orada konuşacağız. Birlik beraberliğimizi bir kez daha pekiştireceğiz. Seçimler öncesi çok daha kenetlenmiş ve sıkı bir şekilde yerel seçimlere hazırlanmış İyi Parti kadrosuyla karşı karşıya kalacaksınız” şeklinde konuştu.

“ESKİŞEHİR SEÇMENİ GEREKLİ TEPKİYİ VERECEKTİR”

İYİ Parti’den istifa ederek AKP’ye katılan Nebi Hatipoğlu ile ilgili soruya yanıt veren Kavuncu, “Eskişehir seçmeni gerekli tepkiyi verecektir” dedi.

“NE ETİKTİR NE AHLAKİDİR”

Milletvekillerinin, milletvekilliğinden istifa etmeden başka partilere transfer olmasının yasalarla engellenmesi gerektiğini de kaydeden Kavuncu, şu şekilde konuştu:

“80 bine yakın Eskişehirli seçmenin oyunu almışsınız ve bu millet size bizi muhalefet olarak temsil et demiş. Muhalefet olması için Meclis’e gönderilen bir vekilin iktidar partisine geçmesi ne etiktir ne ahlakidir. İstanbul İl Başkanlığım dönemimde bu tür arızaları da ortadan kaldıracak, Siyasi Partiler Kanunu’nu da bu mecraya taşıyacak bir güzel çalışma yaptık.

“BU TÜR SIKINTILARI BİR KEZ DAHA YAŞAMAYALIM”

Dünyadaki bütün siyasi partiler kanununu özellikle hem batıda hem doğuda siyasi partilerin aday belirleme karar verme süreçlerine nasıl uygulandığına detaylarıyla baktık. Türkiye şartlarında en uygun, en demokratik olabilecek bir yapıyı nasıl var edebileceğimiz üzerine kafa yorduk. Bunu bugünkü teknolojiyle de harmanladık. Bununla ilgili çalışmalarımız da nihai noktasına geldi ve kısa bir zaman içerisinde kamuoyuna ilan edeceğiz ki, seçmeni hayal kırıklığına uğratacak bu tür sıkıntıları bir kez daha yaşamayalım.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar