Ümit Özdağ yerel seçimlerde partisinin aday çıkarmayacağı 2 ili açıkladı: Bu şehirlerde en güçlü partiyi destekleyeceğiz

Ümit Özdağ yerel seçimlerde partisinin aday çıkarmayacağı 2 ili açıkladı: Bu şehirlerde en güçlü partiyi destekleyeceğiz
Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ yerel seçime ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 81 ilin 79’unda partisinin aday çıkaracağını belirten Özdağ, aday çıkarmayacakları 2 ili ise ilk kez açıkladı.

Yerel seçimlere geri sayım başlarken, siyasi partiler çalışmalarını hızlandırdı. Birçok kentte aday çıkarmayı hedefleyen partilerin seçim takvimi merak edilirken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in sorularını yanıtlayan Özdağ, CHP Kurultayı’nı, CHP’deki değişim sürecini, yargıda patlak veren krizini değerlendirdi.

“ANAYASA İHLALİNİ KABUL ETMİYORUZ”

“Yargıtay 3. Dairesi’nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu cevaplayan Özdağ, “Bu karar bir devlet krizine yol açmıştır. Bir yargı organının anayasayı askıya alması, anayasanın açık emrine karşı çıkması ve Anayasa Mahkemesi’ne saldırması kurumların ve yurttaşların “Devletsiz ortamda mı yaşıyoruz?” düşüncesine kapılmalarına neden olacaktır. Anayasamızın halk tarafından savunulmasına gerek bırakmayacak bir politik ve hukuki uzlaşma kaçınılmaz bir zorunluluk. Bu konuda iktidardaki ve muhalefetteki bütün siyasi partilere, devlet kurumlarına, barolara, üniversitelere, sivil toplum örgütlerine ağır şekilde tehdit altında olan anayasal düzeni savunma görevi düşmektedir. Anayasa ihlalini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

"BUNU BİR KOPUŞ OLARAK DEĞERLENDİRİYORUM"

CHP’deki değişim sürecini de değerlendiren Zafer Partisi lideri Özdağ, şunları söyledi: “Bunu Özgür Özel kendisi açıklıyor. Zafer Partisi’ni düşman ilan etti. HEDEP’i de kardeş ilan etti. Sağcı diye nitelendirerek, genel merkezin üçüncü katındaki bütün danışmanları atacağını söyledi. Acaba Özgür Özel, Meral Akşener’i solcu mu zannediyormuş? Merak ediyorum. Akşener de bu çıkıştan sonra grup konuşmasında ilk kez sağcı-solcu ayrımını yaptı. Bunu bir kopuş olarak değerlendiriyorum”

“GÜNEY DOĞUDA SIÇRAMA YAPMAYI BEKLİYORUZ”

“İktidarı değiştirmek için önce muhalefeti değiştirme zamanı” diyerek Zafer Partisi’nin yerel seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Özdağ, sığınmacı sorunu sebebiyle partisinin Güney doğuda sıçrama yapmasını beklediğini söyledi. Sürekli oyları yükselten bir parti olduklarının altını çizen Özdağ, “Sıçramanın sadece Güneydoğu’da değil; Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde de gerçekleşeceği, yaptırdığımız araştırmalardan görünüyor” dedi.

ZAFER PARTİSİNİN ADAY ÇIKARMAYACAĞI 2 İL

81 ilin 79 ilinde kendi adaylarını çıkaracaklarını belirten Özdağ, Iğdır ve Kars’ta aday çıkarmayacaklarını belirterek, “Iğdır ve Kars’ta HEDEP’e karşı en güçlü olduğunu düşündüğümüz partiyi destekleyeceğiz. Bu konuda değerlendirmelerimiz devam ediyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar