İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 9 ile aşırı yağış uyarısı

İçişleri Bakanı Yerlikaya'dan 9 ile aşırı yağış uyarısı
Aşırı yağışlar nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sarı ve turuncu uyarı yapılan illeri açıkladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülkemizi etkisi altına alan aşırı yağışların yol açtığı olumsuz etkilerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı duyuruda, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 19 Ocak 2024 Cuma günü için sarı ve turuncu uyarı yaptığı illeri paylaştı.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, yarın için aşırı yağışlar nedeniyle 1 ilimizde turuncu uyarı, 8 ilimizde sarı uyarıda bulunduğunu bildirdi'. Açıklamada 'Turuncu uyarı verilen ilimiz Balıkesir. Sarı uyarı verilen illerimiz ise Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, İstanbul ve Manisa" denildi.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Bakan Yerlikaya, vatandaşları aşırı yağışların potansiyel tehlikelerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuz durumlarla başa çıkabilmek adına tedbirli olunması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, "Aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelebilecek sel, su baskını ve heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor" dedi Yerlikaya duyurusunda 112 Acil Çağrı Merkezlerinin 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacağını söylerken, Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" şeklinde konuştu.

Ülkemizin dört bir yanını etkisi altına alan hava koşullarıyla mücadelede koordineli bir şekilde hareket edilmesi çağrısında bulunan Bakan Yerlikaya, kamu kurumları, belediyeler ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğine vurgu yaparak, vatandaşların güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alındığını belirtti

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar