Husiler: ABD ve İngiltere Sada kentine 3 saldırı düzenledi

Husiler: ABD ve İngiltere Sada kentine 3 saldırı düzenledi
Yemen'deki Husiler, ABD ve İngiliz güçlerinin ülkenin kuzeyinde bulunan Sada kentine 3 saldırı düzenlediğini duyurdu.

Husilerin kontrolündeki el-Mesire televizyonu, Sada kentine bağlı Bakım beldesinde bulunan Yesnim bölgesine ABD ve İngiliz güçleri tarafından 3 ayrı saldırının gerçekleştiğini bildirdi.

Söz konusu saldırılar sonucunda can ve mal kaybına dair herhangi bir bilgi verilmezken, ABD ve İngiliz yetkililerden henüz bir açıklama yapılmadı.

Sada kenti, Suudi Arabistan ile sınır bölgesinde bulunuyor ve Husilerin en önemli merkezlerinden biri olarak biliniyor.

Öte yandan, Husilerin İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak 31 Ekim 2023'te Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyma ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırma eylemleri gerçekleştirdiği belirtiliyor.

Bu olayların ardından, çok sayıda gemicilik şirketi Kızıldeniz'deki seferlerini durdurma kararı aldı. ABD, uluslararası deniz ticaretinin güvenliğinin tehlikeye girdiği gerekçesiyle 18 Aralık 2023'te "Refah Muhafızı Operasyonu" adında çok uluslu bir deniz görev gücü oluşturulduğunu duyurdu.

Husilerin Kızıldeniz'deki saldırıları, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi tarafından ciddi bir endişeyle karşılandı ve saldırıların derhal sonlandırılması için çağrı yapıldı. Süveyş Kanalı, küresel ticaretin önemli bir bölümünün gerçekleştiği kritik bir rotayı temsil ediyor, yaklaşık olarak küresel ticaretin yüzde 12'si bu kanaldan geçiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar