Hükümetin rekor diyerek açıkladığı asgari ücretin son hali! Türk İş açıkladı

Hükümetin rekor diyerek açıkladığı asgari ücretin son hali! Türk İş açıkladı
Türk-İş Ağustos ayı 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasına göre, açlık sınırı yeni asgari ücreti 1.390 TL aştı. Ağustos'ta yıllık mutfak enflasyonu ise yüzde 119,11 olarak kaydedildi. Açlık sınırı 6 bin 890, yoksulluk sınırı 22 bin 442 lira olarak izlendi. Bekar bir çalışanın yaşam maliyeti 9 bin liraya ulaştı.

HÜKÜMETİN REKOR DİYEREK AÇIKLADIĞI ASGARİ ÜCRETİN SON HALİ! TÜRK İŞ AÇIKLADI

Türk-İş''in çalışmasına göre Ağustos ayında gıda fiyatları aylık yüzde 0.73, yıllık yüzde 119.11 arttı. Açlık sınırı 6 bin 889 TL ile asgari ücretin bin 390 lira üzerine çıktı. Yoksulluk sınırı 22 bin 442 TL oldu.

TÜRK-İŞ Ağustos ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırmaya göre dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (Açlık sınırı) 6 bin 889 TL''ye yükseldi. Bu rakam asgari ücretin bin 390 lira üzerinde.

Dört kişilik bir ailenin gıda harcaması ile giyim, konut (Kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (Yoksulluk sınırı) 22 bin 442 TL''ye yükseldi.

GIDA HARCAMALARI YÜZDE 119.11 ARTTI

Türk İş’in verileri temel alındığında “mutfak enflasyonu”ndaki değişim Ağustos 2022 itibariyle şöyle ölçüldü:

Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin “gıda için” yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 0,73 oranında gerçekleşti.

Son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 119,11 olarak hesaplanırken sekiz aylık değişim oranı ise yüzde 68,13 oranında oldu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar