Hükümete yakın gazeteden flaş genel af açıklaması: 'Genel af çıkacak mı?' sorusu yanıt buldu

Hükümete yakın gazeteden flaş genel af açıklaması: 'Genel af çıkacak mı?' sorusu yanıt buldu
Covid-19 pandemisi nedeniyle açık cezaevlerinden izne çıkartılan mahkumların akıbeti merak ediliyor. Konu hakkında mahkum ve aileleri af için kamuoyu çalışması yaparken, hükümet kanadından konu hakkında henüz bir açıklama gelmiş değil. Bu kapsamda bir haber hazırlayan hükümete yakın gazete 'af çıkacak mı' sorusuna yanıt verdi. İşte tüm detaylar...

2021 yılında tüm dünyayı etkisine alan Covid-19 pandemisi nedeniyle milyonlarca insan hayatını kaybederken, cezaevlerinde bulunan pek çok mahkum ise izne çıkarılmıştı.

Pandeminin etkileri azalırken, izne çıkarılan pek çok mahkumun hayata yeniden dahil olması ile ortaya pek çok yeni sorun ortaya çıktı.

Kimisi evlenen, kimisi ise çalışan vatandaşlar hakkında henüz karar verilmezken, hükümete yakınlığı ile bilinen A Haber''den ''Genel af çıkacak mı?'' başlıklı bir haber geldi.

Genel affa ilişkin henüz hükümet kanadından resmi bir açıklama yapılmadığına dikkat çekilen haberde, ''''Koronavirüs salgını nedeniyle açık cezaevlerinde bulunan 120 bin mahkuma Kovid-19 izni verilmişti. Bu izin süresi 31 Temmuz 2023''e kadar uzatılmıştı. Mahkumlar ve aileleri tarafından genel af çıkıp çıkmayacağı konusunda araştırmalar başladı. Söz konusu düzenleme hayata geçerse izne çıkarılan mahkumlar bir defalığına mahsus olarak erkenden tahliye edilecek. Böylelikle izindeki yaklaşık 120 bin mahkum kısmi bir aftan yararlanmış olacak.

Adalet Bakanlığı''nın çalışmalarını tamamladığı 7. Yargı Paketi hakkında şu ana kadar yapılan açıklamalarda genel af detayı yer almıyor'''' ifadelerine yer verildi.

''GENEL AF ÇIKARSA NE OLUR? SORUSUNA YANIT VERİLDİ

Haberin devamında genel af çıkması durumunda ne olacağına da değinilen haberde, ''''Türk Ceza Kanunu''nun 65. maddesine göre, genel af halinde, kamu davası düşer, hükmolunan cezalar bütün neticeleri ile birlikte ortadan kalkar. Özel af ile hapis cezasının infaz kurumunda çektirilmesine son verilebilir veya infaz kurumunda çektirilecek süresi kısaltılabilir ya da adlî para cezasına çevrilebilir. Cezaya bağlı olan veya hükümde belirtilen hak yoksunlukları, özel affa rağmen etkisini devam ettirir'''' bilgilerine yer verildi.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar