IBAN ile ödeme isteyenlere ceza kesilecek!

IBAN ile ödeme isteyenlere ceza kesilecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıklıkla gündeme gelen 'IBAN ile ödeme' işlemleri sıkı takibe aldı. Sürekli farklı kişilerden hesaplara para gönderilen banka hesabı sahiplerine ceza uygulanacağı kaydedildi.

Vergi müfettişleri, son dönemde sıklıkla gündeme gelen ve bazı işletmelerin tercih ettiği 'IBAN ile ödeme' yöntemini incelemeye aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın, bu yöntemin vergi kaçırma amaçlı kullanılmasını önlemek amacıyla çalışmalarını hızlandırdığı bildirildi.

Gelir kaybına neden olan bu yöntemle ilgili olarak, işletmelerin kredi veya banka kartı yerine IBAN üzerinden ödeme talep etmesi şikayetlere konu olmuştu. Maliye Bakanlığı, bu şekilde gerçekleştirilen ödemelerin vergi kaçakçılığına yol açabileceği endişesiyle duruma müdahale etmeye başladı.

NTV'nin haberine göre vergi müfettişleri, özellikle IBAN ile sürekli olarak farklı kişilerden para gönderilen banka hesaplarını takibe aldı. Bu hesap sahiplerine ceza uygulanabileceği belirtildi. Ayrıca, işletmelerin IBAN üzerinden ödeme alarak fiş ve fatura düzenlemekten kaçındığı tespit edildi.

Maliye'nin kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında KDV, gelir ve kurumlar vergisi kayıplarını önlemeyi hedeflediği vurgulandı.

Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı'nın da gelir ile harcama arasındaki uyumsuzlukları tespit etmeye yönelik analizlerini hızlandırdığı belirtildi.