Hisse başı 25 lira! Ünlü beton şirketi halka arz oluyor

Hisse başı 25 lira! Ünlü beton şirketi halka arz oluyor
Beton ekipman ve tesisi üreticisi Meka Beton, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) onayıyla borsaya girmeye hazırlanıyor. Şirket, sermaye artırımı ve ortak satışı yöntemiyle yapacağı halka arzda 422,5 milyon lira gelir elde etmeyi planlıyor.

SİNAN ŞAHİN-GÜNBOYU

Meka Beton, beton kırma, işleme ve üretimi alanında makina üreticisi ve tesis tasarımcısı olarak faaliyet gösteriyor. Şirketin kurucusu Mehmet Kaybal, halka arzda yüzde 10,6’lık payını satarken, şirket de yüzde 16,4’lük yeni pay ihraç edecek.

Halka arzda hisse başına fiyat 25 lira olarak belirlendi. Buna göre, halka arz büyüklüğü 422,5 milyon lira olacak. Hisselerin tamamının satılması halinde şirketin piyasa değeri 1,56 milyar lira, halka açıklık oranı ise yüzde 27 olacak.

Şirketin halka arz gelirinin yüzde 42-45’i yatırım harcamaları için kullanılacak. Bu kapsamda, şirket yeni bir fabrika kurmayı, mevcut fabrikalarını genişletmeyi ve modernize etmeyi hedefliyor. Ayrıca şirket, yeni ürünler geliştirmek ve pazar payını artırmak için Ar-Ge harcamalarına da önem verecek.

Halka arz gelirinin yüzde 42-45’i ise işletme sermayesi ihtiyaçları için ayrılacak. Şirket, bu sayede nakit akışını iyileştirmeyi ve borçlarını azaltmayı planlıyor. Halka arz gelirinin geri kalanı ise güneş enerjisi santrali kurulumu için harcanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar