5 şirket daha halka arz olmayı bekliyor! SPK'ya başvuru yapıldı

5 şirket daha halka arz olmayı bekliyor! SPK'ya başvuru yapıldı
Halka arz başvurusu yapan şirketlerin borsadaki performansı merak konusu oldu. Bu hafta 5 şirketin halka arz süreci için SPK’ya başvurduğu haberleri piyasaları hareketlendirdi. Peki, bu şirketler kimler ve halka arz süreci nasıl ilerliyor? İşte detaylar.....

İREM GÜL-GÜNBOYU

Halka arz edilen şirketlere gösterilen yoğun ilginin ardından gözler borsaya çevrildi. Bu hafta Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) 5 şirket halka arz başvurusu yaptı.

Şirketlerin halka arz süreci hız kazandı. Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin halka arz süreçleri yakından takip ediliyor. Halka arz başvurusu yapan şirketler Sermaye Piyasası Kurulu'ndan onay bekliyor.

5 ŞİRKET HALKA ARZ BAŞVURUSU YAPTI

25 Eylül'den itibaren 5 şirket dosyalarını tamamladı ve halka arz başvurusu yaptı. Bu şirketlerin halka arz furyasına katılabilmesi için SPK'dan onay alması gerekiyor. Onay verildiği takdirde halka arz işlemleri başlayacak.

Akçelik Demir Çelik Sanayi ve Ticaret AŞ, 1000 Yatırımlar Holding AŞ, Mogan Enerji Yatırım Holding AŞ, Sümer Varlık Yönetim AŞ ve Borlease Otomotiv AŞ halka arz başvurusu yapan şirketler arasında bulunuyor.

AKÇELİK DEMİR ÇELİK SANAYİ VE TİCARET AŞ

Akçelik halka arzındaki taslak bilgilere göre, 18.500.000 lot sermaye artırımı yapılması bekleniyor. Pay edilmesi beklenen lot ise 26.500.000 oldu. Akçelik Demir Çelik San. ve Tic. AŞ, Borsa İstanbul'da AKCEL koduyla işlem görüyor.

Türkiye’nin önde gelen demir çelik üreticilerinden biri olan Akçelik, 1986 yılında kuruldu. Şirket, inşaat, otomotiv, makine, savunma sanayi gibi sektörlere yönelik çelik ürünleri üretiyor. Şirketin halka arz edilecek pay oranı %25 olacak. Halka arz gelirinin %70’i yatırım harcamaları için, %30’u ise borç ödemeleri için kullanılacak.

1000 YATIRIMLAR HOLDİNG AŞ

Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapan 1000 Yatırımlar Holding A.Ş halka arz taslağında eşit dağıtım yer alıyor. 9.500.000 lot pay edileceği bilgisi yer alıyor. Taslak bilgisinde 7.000.000 lot sermaye artırımı yapılacağı bilgisine yer veriliyor.

1000 Yatırımlar Holding, 2014 yılında kuruldu. Şirket, enerji, madencilik, gayrimenkul, turizm, sağlık ve eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteriyor. Şirketin halka arz edilecek pay oranı %30 olacak. Halka arz gelirinin tamamı şirketin büyüme stratejisi doğrultusunda yeni yatırımlar için kullanılacak.

MOGAN ENERJİ YATIRIM HOLDİNG AŞ

Mogan Enerji halka arz başvurusunda 361.700.000 lot pay edileceği bilgisi yer alıyor. Fonun yüzde 45'i enerji sektöründe büyüme, yüzde 45'i finansal borçların azaltılması ve yüzde 10 işletme sermayesi olarak kullanılacak.

Mogan Enerji Yatırım Holding, 2006 yılında kuruldu. Şirket, yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üretimi ve dağıtımı yapıyor. Şirketin halka arz edilecek pay oranı %25 olacak. Halka arz gelirinin %80’i yeni enerji projeleri için, %20’si ise borç ödemeleri için kullanılacak.

SÜMER VARLIK YÖNETİM AŞ

Borsa İstanbul'da SMRVA koduyla işlem gören Sümer Varlık Yönetim AŞ, 12.000.000 lot pay edeceği halka arz başvurusu yaptı. Yüzde 50 yeni portföy alımları, yüzde 50 finansal borç fon kullanımı planlanıyor.

Sümer Varlık Yönetim, 2007 yılında kuruldu. Şirket, bankaların ve diğer finansal kuruluşların sorunlu alacaklarını satın alarak tahsil etme işini yapıyor. Şirketin halka arz edilecek pay oranı %30 olacak. Halka arz gelirinin %50’si yeni alacak portföyleri için, %50’si ise işletme sermayesi için kullanılacak.

BORLEASE OTOMOTİV AŞ

Son olarak Borlease Otomotiv halka arz başvurusu yapıldı. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nın aracılık edeceği halka arz için SPK'dan onay bekleniyor.

Borlease Otomotiv, 2010 yılında kuruldu. Şirket, binek ve ticari araçların kiralama ve satışını yapıyor. Şirketin halka arz edilecek pay oranı %40 olacak. Halka arz gelirinin %60’ı yeni araç alımı için, %40’ı ise borç ödemeleri için kullanılacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar