Erdoğan'ın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran düzenleme TBMM'de kabul edildi

Erdoğan'ın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran düzenleme TBMM'de kabul edildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran düzenleme, TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, ‘6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV) İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ görüşülmeye devam ediyor.

Teklifin, Cumhurbaşkanı’nın borçlanma yetkisini 3 katına çıkaran 11’inci maddesi, AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla kabul edildi. Maddeye göre; net borç kullanımı tutarı, 1 Ocak 2023 tarihinden geçerli olmak üzere, Hazine ve Maliye Bakanı ile Cumhurbaşkanı tarafından üç katına kadar çıkarılabilecek.

"100 YILDA BİRİKTİRİLEN TOPLAM DIŞ BORCUN YARISI KADAR"

Teklifin kabul edilmesine Türkiye İşçi Partisi İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Kadıgil,‘’Devletin 100 Yılda biriktirdiği toplam dış borcun yarısı kadar’’ diye ifade ettiği borçlanma yetkisine, “Az önce Genel Kurul’da yapılan oylamayla torba yasanın 11. Maddesi kabul edildi. Yani AKP ve MHP’li vekiller, Türkiye Cumhuriyeti’ni 1.457.288.394.030,00 TL’ye kadar (devletin 100 YILDA biriktirdiği toplam dış borcun yarısı kadar) borçlandırma yetkisini tek başına Tayyip Erdoğan’a verdiler. Şimdi de odalarına milletin vekilliği payesi için gelen tebrikleri kabul etmeye döndüler” sözleri ile tepki gösterdi.

sera1.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar