Hatay’da kontrollü yıkımı, adeta film gibi izlediler

Hatay’da kontrollü yıkımı, adeta film gibi izlediler
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin ağır hasarlı tek binası, kontrollü olarak yıkıldı. Vatandaşlar tehlikeye aldırmadı, film izler gibi yıkımı izledi.

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler, en büyük yıkımı Hatay’ın Antakya ve Defne ilçelerinde meydana getirmişti. Deprem felaketinin ardından İlçe merkezinde yapılan kontrollerde yaklaşık 50 yaşındaki 7 katlı Huzur Apartmanı’nın yıkımına karar verildi. Atatürk Caddesi’ndeki 7 katlı apartmanın çevresinde gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından yıkım için hazırlık


Bina sakinlerinden Sedat Sakin, 7 katlı binada 24 ailenin yaşadığını ve birçok hatıraların, yaşanmışlıkların olduğunu dile getirdi. Deprem sonrası binanın hasar gördüğünü ve yetkililerin incelemesi sonrası ağır hasarlı olduğunu aktaran Sakin, “Yıkımına karar verildi. Önlemler alındı ve kontrollü yıkım başladı. Meraklı halkımız da ilgiyle izledi” dedi.



"Yıkımı izliyorlar"
Bina sakinlerinden Ökkeş Can, “25 dairede yaklaşık 100 kişi yaşıyordu. Depremde bina büyük hasar aldı. Görevliler önlem alıp yıkımına başladılar. Reyhanlı’da ilk kez bir bina yıkıldığı için insanların ilgisini çekiyor. Bayağı bir insan toplandı ev yıkımını izliyor” diye konuştu. (İHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar