Resmi Gazete’de yayımlandı: 3 ay kira alınmayacak!

Resmi Gazete’de yayımlandı: 3 ay kira alınmayacak!
Yaşanan depremler sonrası pek çok depremzede evsiz kalırken, Resmi Gazete'de kritik bir karar yayımlandı. OHAL ilan edilen illerde bulunan, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ve mazbut vakıflara ait olan taşınmazların Şubat, Mart ve Nisan aylarını kapsayan kira bedelleri talep edilmeyecek.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

6 Şubat depremleri sonrası etkilenen bölgelere ilişkin yeni kararlar alınmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın imzasıyla yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesine göre OHAL ilan edilen illerde bulunan Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait olan taşınmazların 2023 yılı Şubat, Mart ve Nisan ayı kira alacaklarından vazgeçildi.

 

Bu aylara ilişkin yapılmış olan kira ödemeleri, kira sözleşmesinin sona ermesi veya devam etmesi durumuna göre iade veya mahsup işlemlerine tabi tutulacak. Bahse konu taşınmazların kiracıları, kararnamenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 1 aylık süre zarfında sözleşmelerini kendi talepleri ile sonlandırması durumunda, talep tarihinden itibaren bir ay içinde tahliyeleri sağlanacak. Bu halde kiracıdan, taşınmazın erken geri verilmesi nedeniyle bir alacak talebinde bulunulmayacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar