Denizli’de korkutan manzara! Taş fırlatmaya başladı

Denizli’de korkutan manzara! Taş fırlatmaya başladı
Denizli'de kurulacak olan jeotermal tesis için gerçekleştirilen sondaj çalışmalarında yaşanan patlamalar, 12 gündür bölgede korkuya neden oluyor.

Sondajdan fışkıran karbonmonoksit gazının siyah renge dönmesi ve taş parçalarının fırlamaya başlaması, çevrede endişe ve tedirginlik yaratıyor. 29 Nisan Pazartesi günü Sarayköy ilçesinde gerçekleştirilen jeotermal tesisin sondaj çalışmaları sırasında yaşanan patlama sonrasında, bölgede geniş çaplı önlemler alındı.

aw200956-03.jpg

Patlamalar nedeniyle Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, itfaiye ekipleri de sülfür gazının çevreye yayılmasını engellemek için müdahale etti. Neyse ki olay sırasında ölen ya da yaralanan olmazken, sülfür gazı ölçümlerinde yanma riski tespit edilmedi ancak cadde ulaşıma kapatıldı.

aw200956-02.jpg

12 gündür devam eden karbonmonoksit patlamalarının basıncı, ekiplerin müdahalesini zorlaştırırken, kuyu dronlarla görüntülendi. Bölgede çevre ve insan sağlığını tehdit eden bu durum nedeniyle sivil araç ve insan girişinin yasaklandığı, geniş güvenlik tedbirlerinin alındığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar