Hatay'ı kaderine terk ettiler: Binlerce vatandaş yardım bekliyor

Hatay'ı kaderine terk ettiler: Binlerce vatandaş yardım bekliyor
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Hatay'ın çok kötü bir durumda olduğunu ve hiç bir devlet çalışanının, yetkilinin buraya yardıma gelmediğini, insanların bir başına bırakıldığını söyledi.

Kahramanmaraş''ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetinde gerçekleşen ve 10 ilde etkisini gösteren deprem, can kayıpları ve enkazlara yol açtı. Hatay''da deprem nedeniyle çok sayıda bina yıkıldı. Uzun saatlerdir yardım bekleyen Hatay''da, sevdiklerini kaybeden insanlar seslerini duyurmaya çalışıyor. 

TİP milletvekili Barış Atay, İskenderun''da  yaptığı gözlemi anlatarak "Hatay Türkiye''nin bir ili değil mi sorusunu soruyorum. Değil yardım hiçbir şey gelmemiş. Enkaz altındakileri kendi imkanlarıyla kurtarmaya çalışanların çalışmalarının doğru olup olmadığını söyleyecek bir görevli bile yok. Korkunç bir başıboşluk söz konusu . Gönüllü inşaat işçileri dışında hiç kimse yok. Şehir resmen ölüme terk edilmiş gibi. Burada bir kurum, bir erk, AFAD yok, çaresizce yıkılmış binalara bakan insanlar var. Bu işin vebali çok büyük olur. Burası terk edilmiş durumda AFAD merkezine gidip durumun ne olduğunu anlamaya çalışacağız. Oradan da Antakya’ya gidip gözlem yapmaya devam edeceğiz." dedi.

Ahmet Şık da Antakya''daki durumun çok ağır olduğunu söyleyerek insanların kendi imkanlarıyla bir başına çalışmaları yürüttüğünü belirtti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar