Kıyamet günü gibi: Hatay’da hem deprem hem yangın!

Kıyamet günü gibi: Hatay’da hem deprem hem yangın!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6’lık iki depremden etkilenen iller arasında Hatay’da yer aldı. Hatay’da hem depremin hem yangının yaşandığı o korkunç anlar kameralara yansıdı.

Kahramanmaraş merkezli 10 şehri etkileyen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Hatay''da da büyük yıkıma neden oldu. Hatay’da havalimanı pisti yarıldı, askeri birliğe ait bina çöktü. İşte o anlar…

Birçok binanın yıkıldığı Hatay''da çok sayıda kişi enkaz altında kaldı. Hatay''da yıkılan binanın enkazında yaşam üçgeni sayesinde hayatta kalan 4 çocuk, vatandaşlar tarafından 3 saat içerisinde kurtarıldı. Öte yandan Hatay''ın Payas ilçesinde çöken 3 katlı binadan 11 kişi yaralı olarak kurtarılırken, 4 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

Deprem nedeniyle Hatay merkez ve ilçelerinde çok sayıda bina yıkılırken, birçoğu da hasar gördü. Dörtyol ve Payas ilçelerinde 5 katlı bir binanın yıkıldığı bilgisine ulaşılırken, Reyhanlı ve Erzin ilçelerinde de evlerin zarar gördüğü ve çökmeler meydana geldiği kaydedildi. Merkezde de çok sayıda binanın yıkıldığı Hatay''da, depremin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar