Depremzede ağlayarak isyan etti! Çok ciddi güvenlik sorunu var

Depremzede ağlayarak isyan etti! Çok ciddi güvenlik sorunu var
Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin ardından 10 ilde ciddi can kaybı ve yıkımlar söz konusu oldu. Depremzedelerin bu zor zamanında fırsatçılar ortaya çıkaracak yağmalamalar meydana geldi. Bir depremzede yakınların naaşlarını almaya giderken yağmacıların gasbına uğradığını anlatarak' acı yarıştırmak olmaz ama çok ciddi güvenlik sorunu var' dedi.

Türkiye''yi 7.7 ile sarsan deprem 10 ilimizi adeta yerle bir etti. Deprem bölgesi olan Hatay''ın Antakya ilçesinde Yaprak Y. adında bir depremzede Nevşin Mengü''nün programına katılarak yaşadığı olayı göz yaşları içinde anlattı.

Yakınlarının cenazesini almaya gittiğini söyleyen Yaprak Y., deprem bölgelerinin ciddi güvenlik sorunu olduğunu belirtti.
Yaprak Y. başlıca konuşmaları şöyle;

"23 tane yakın akrabamı kaybettim. Toplam 30-35 tane kaybımız var. Cenazelerimizi çıkartamıyoruz enkazdan. Üstlerini örtmeye başladılar. Resmen felaketi yaşıyoruz ama burda başka bir sorun var. Bunların hiç birini anlatmayacağım, acıyı yarıştıracak durumda değiliz. Biliyorum çok insanın acısı var. Ancak çok ciddi bir güvenlik sorunu var bakın dün akşam yağmalandık.

Korkunç şeyler yaşıyoruz. Enkazdan akrabalarımızın, yakın akrabalarımızın eşyalarını çıkartmaya çalışırken ceplerimizden cep telefonlarımızı almaya çalıştılar insanlar. Bakın polis, jandarma geldi. gelmedi demiyorum ama korkunç bir zafiyet var konkunç! İnanamazsınız. Kıyafet satan mağazaları bile yağmalıyorlar. Oyuncak satan mağazaları bile... 

Arabalarımızda oturamıyoruz, kolumuzu dışarı çıkarsak kolumuzu kesecek durumdalar. Tuvaletleri zaten biliyorsunuz yerlere yapıyor insanlar. Herkes birbirini takip ediyor arkadan biri gelecek mi diye. Korkunç bir güvenlik sorunu var. Başka bir şeyden bahsediyorum gıdadan temel ihtiyaçtan bahsetmiyorum. Gerçekten can güvenliğinden bahsediyorum...

Burda başka bir şey var başka bir sorun var ve buna çözüm bulunmak zorunda. Bu insanlar bizim gibi burda cenazelerini almak için bekledikleri sürece, gece karanlık olduğunda burası kabusa dönüşüyor. Gece arabamızı salladılar baraj patladı diye bir sürü yalan dolan şeylerle arabalarından inmek zorunda kaldı insanlar.

Ben burda cesetleri ellerimle taşıyorum. Ne vinç ne başka bir şey var. Kimse anlatmasın bana yardım yardım..." 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar