2 yıl önce 'Deprem Dairesi Başkanlığı' kurulma teklifi 'Cumhur' tarafından reddedildiği ortaya çıktı

2 yıl önce 'Deprem Dairesi Başkanlığı' kurulma teklifi 'Cumhur' tarafından reddedildiği ortaya çıktı
Tüm Türkiye'yi kahreden depremlerin ardından, 2021'de Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne 'Deprem Dairesi Başkanlığı' kurulması için sunulan önerge AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği ortaya çıktı.

Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem, 10 ili etkileyerek ciddi yıkım ve binlerce can kaybına neden oldu. Bu süreçte 2 yıl önce yaşanan depreme yönelik bir önerge reddedildiği ortaya çıktı.

2021 yılında Adana Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’ne getirilen “Deprem Dairesi Başkanlığı’nın kurulması ve bina envanterinin çıkarılması“ önergesinin, AKP ve MHP oylarıyla reddedildiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet''in haberine göre; Öneriyi ABB Başkanı Zeydan Karalar’a sunduklarını söyleyen TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Ahmet Uncu, “Başkan teklif gönderdi. Ne acıdır ki Cumhur İttifakı’nın meclis üyeleri reddetti” dedi. Uncu, Adana’daki yapı stokunun yüzde 75’nin sağlıksız olduğuna dikkat çekti ve şunları söyledi: “Bugün bu ölümlerin vebali, öneriyi reddedenlerin boynundadır. Daire kurulmuş olsaydı bugün Adana’daki tablo farklı olabilirdi.” 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar