Hastaneye kaldırılan Kadir İnanır hakkında flaş gelişme

Hastaneye kaldırılan Kadir İnanır hakkında flaş gelişme
İstanbul'un Beykoz ilçesindeki evinde ani bir rahatsızlık geçiren ve hastaneye kaldırılan ünlü Yeşilçam aktörü Kadir İnanır'dan sevindiren haber geldi. 74 yaşındaki usta oyuncu, geçtiğimiz günlerde yoğun bakımdan çıkarılmıştı, taburcu edildi.

Kadir İnanır'ın tedavisi, Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tamamlandı. Beykoz'da yaşadığı evde 24 Mart'ta rahatsızlanması üzerine hastaneye kaldırılan usta oyuncu Kadir İnanır, beyin damarlarında pıhtı oluşması sonucu inme geçirdiği için acil bir operasyona alınmış ve tedbir amaçlı olarak solunum cihazına bağlanmıştı.

ryjsbxtam0gaxyf8s1iocg.webp

İnanır'ın tedavisi olumlu sonuçlar verdi ve 27 Mart'ta solunum cihazından ayrılarak normal servise alındı. Yakınlarıyla temas kurarak toparlanma sürecine giren sanatçı, rehabilitasyon çalışmalarına devam edecek olmasına rağmen, bugün hastaneden taburcu edildi.

KADİR İNANIR KİMDİR

Kadir İnanır, hayatının ilk yıllarını Fatsa'da geçirdi. Ailesinin en küçük çocuğu olan İnanır, ilkokul ve ortaokul yıllarında sahne yeteneğini okul gösterilerinde sergilemiş. İstanbul Haydarpaşa Lisesi'nde yatılı olarak okudu ve ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nden mezun olmuş.

inaniric-bni4.webp

Oyunculuk kariyerine adım atan İnanır, 1967'de Ses dergisinin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"nda finale kalarak dikkatleri üzerine çekmiş. Ardından 1968'de Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda birincilik elde etmiş. Fotoromanlarda kısa bir süre rol aldıktan sonra 1968 yapımı "Yedi Adım Sonra" filmiyle sinema dünyasına adım atmış. İlk başrol deneyimini 1970 yapımı "Kara Gözlüm" filminde Türkan Şoray ile paylaşmış.

ohlrj-1637478106-5905.webp

ROL ALDIĞI FİLMLER

Kadir İnanır, zamanla daha nitelikli yapımlara yönelerek kariyerinde önemli bir çıkış yakalamış. Atıf Yılmaz'ın yönettiği "Utanç" (1972), "Selvi Boylum, Al Yazmalım" (1977) ve "Bir Yudum Sevgi" (1984), Ömer Kavur'un yönettiği "Ah Güzel İstanbul" (1981), "Kırık Bir Aşk Hikayesi" (1981) ve "Amansız Yol" (1985), Şerif Gören'in yönettiği "Tomruk" (1982), "Sen Türkülerini Söyle" (1986) ve "Katırcılar" (1987), Erdoğan Tokatlı'nın yönettiği "Suçumuz İnsan Olmak" (1986) ve "72. Koğuş" (1987), Zeki Alasya'nın yönettiği "Dikenli Yol" (1986), Zafer Par'ın yönettiği "Yedi Uyuyanlar" (1988), Melih Gülgen'in yönettiği "Tatar Ramazan" (1990) ve "Tatar Ramazan Sürgünde" (1992) gibi filmlerde başarılı performanslar sergilemiş.

ALDIĞI ÖDÜLLER

Kadir İnanır, kariyeri boyunca birçok ödül almış. 5. Altın Koza Film Festivali'nde "Utanç" (1973) filmiyle En İyi Erkek Oyuncu seçilmiş. 1985 yapımı "Yılanların Öcü" filmiyle 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünü almış Ayrıca 1990 yapımı "Medcezir Manzaraları" filmiyle 3. Ankara Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül kazanmış.

Son dönemde ise Sinan Çetin'in yönettiği 2000 yapımı "Komser Şekspir" ve 2003 yapımı "Gönderilmemiş Mektuplar" gibi filmlerde yer almış. Özellikle Türkan Şoray ile olan işbirliği uzun yıllar boyunca dikkat çekti ve birçok başarılı projeye imza atmış.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar