Hafize Gaye Erkan röportajının perde arkasından kim çıktı? Taylan Büyükşahin açıkladı

Hafize Gaye Erkan röportajının perde arkasından kim çıktı? Taylan Büyükşahin açıkladı
Ünlü gazeteci Taylan Büyükşahin, TClira'da yayımlanan yazısında, Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan’a verdiği röportajın perde arkasını mercek altına aldı.

Büyükşahin röportajın haberleşme sürecine ve planlanmasına vurgu yaparak, gizli kalan detaylara odaklandı.

Büyükşahin, yazısında röportajın haberleşme sürecini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Ekonomi bürokrasisindeki tanıdıklarımla konuştum. Verdikleri bilgileri farklı kanallarla da teyit ettim.

Karşılaştığım tabloyu sizinle paylaşacağım. Ancak, bu tabloya bakarken, habercilik çerçevesini de kavramanızı istiyorum.

Gazeteciler gündem olacak kelimeler, cümleleri heyecanla bekler.

Mülakat yapılan kişi bu sözleri ettiği vakit dünyalar onun olur.

Ahmet Hakan gibi bir isim de bunları çok iyi kullanır. TCMB Başkanı Erkan çok dikkatli konuşsa da, Ahmet Hakan o flaş sözleri bir şekilde onun ağzından alır.

Ama iş burada bitmiyor…

Mülakatlarda gazete ve TV’lere yapılacak açıklamalar planlanırken, bunun sosyal medya yansımaları da hesaba katılır. Sosyal medyada bunların köpürtüleceğini herkes bilir. Ona göre biraz daha dikkatli açıklamalar yapılır.

Gelin görün ki, Sayın Erkan’ın mülakatında bunların hiçbiri olmadı.

Samimi söylemlerin pozitif etki yaratacağı düşüncesiyle hareket edildi. Bir merkez bankası başkanından duyulmaya alışık olunmayan açıklamalar yapıldı."

taylan.jpg

Röportajın iktidar kanadında da rahatsızlık yarattığını kaydeden Büyükşahin, "Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Osman Cevdet Akçay bu mülakattan rahatsız olduklarını doğrudan Hafize Gaye Erkan’a bildirmişler. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Macaristan dönüşü bu konuya değinecekti. Hatta uçaktaki gazetecilerin onaylı sorularında dahi bu vardı. Ancak Erdoğan konuşmak istemedi ve konu gündeme getirilmedi" dedi.

'HAFİZE GAYE ERKAAN'IN BABASI SÜREKLİ TCMB BİNASINDA'

Röportajın planlanması ile ilgili Hafize Gaye Erkan'ın babasına dikkati çeken Büyükşahin, yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Gaye Hanım’ın babası Erol Bey sürekli TCMB binasında.

Kızına çok düşkün olduğu biliniyor. Eğitim ve iş hayatında çoğu zaman Gaye Hanım’ın yanında oldu.

Bankacılık sektöründe de bu konu bir süre konuşuluyor. Erol Bey’in TCMB binasındaki hareketleri, personel ile ilişkileri vs.

Ayrıca şu anlaşılıyor, Erol Bey’in medya ve halkla ilişkiler (PR) işlerine de merakı varmış.

TCMB Özel Kalem Müdürü ile ne yapılabilir düşünmüşler. Ak Parti’nin seçim çalışmalarını yapan PR ajansı, aynı zamanda TCMB’ye de hizmet veriyor. Ondan da destek alınıp bu mülakat işi ayarlanmış."

Yaşananları iletişim kazası olarak değerlendiren Büyükşahin yazısını "Türkiye iktisadi ve siyasi olarak çok ciddi sorunlarla boğuşuyor. 28 Mayıs’taki seçimden sonra yeni bir ekonomi paradigması inşa edildi. Bu süreçte önemli bir rol üstlenen Sayın Erkan’ın benzer iletişim kazası yaşamaması gerekir." diyerek noktaladı.

Yazının tamam için: https://www.tclira.com/hafize-gaye-erkan-mulakatinin-perde-arkasi/

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar