Süper hızlı tren geliyor: İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek

Süper hızlı tren geliyor: İstanbul-Ankara arası 80 dakikaya inecek
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Ankara-İstanbul YHT projesi ile seyahat süresini 80 dakikaya düşürmeyi, Ankara-İzmir YHT hattını ise 2026 sonu veya 2027'de tamamlamayı planladıklarını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Meclis'te 2024 bütçesiyle ilgili konuşmasında, Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısını güçlendirmek amacıyla gerçekleştirdikleri projeleri anlatarak, son 21 yılda 198 milyar dolarlık yatırımı hayata geçirdiklerini ve bu yatırımların ülkemizin kalkınmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.

Ulaştırma Bakanı, demiryolu, havayolu, denizyolu, karayolu ve haberleşme projeleriyle Türkiye'nin ulaşım ve iletişim ağını daha hızlı, güvenli ve ekonomik hale getirdiklerini ifade ederek, aynı zamanda Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı, 12'nci Kalkınma Planı ve Orta Vadeli Program hedefleri doğrultusunda lojistik sektöründe demiryolunun etkin kullanımını sağlamaya yönelik çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İSTANBUL-ANKARA ARASI 80 DAKİKAYA İNECEK

Bakan Uraloğlu, yeni bir projeden de bahsederek "Milli maçımız 90 dakika, biz Ankara'dan İstanbul'a 80 dakikada gideceğiz, süper hızlı trenle bunu gerçekleştireceğiz" diye aktardı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar