Sosyal medyanın gündemine oturdu: Bulaşık yıkar gibi bebek yıkadı!

Sosyal medyanın gündemine oturdu: Bulaşık yıkar gibi bebek yıkadı!
Bir ebenin, yeni doğan bebeği lavaboda yıkadığı anlar sosyal medyada gündem yarattı. Sağlık personelin soğukkanlılığı ve hızlılığı, sosyal medya kullanıcılar tarafından ' bulaşık yıkar gibi bebeği yıkıyor' benzetmeleri yapıldı.

Sosyal medyada paylaşılan yeni doğan bebeğin yıkandığı anlar, izleyenleri şaşırttı ve endişelendirdi. Doğum salonunda görev yapan bir ebenin bebeği hızlı ve soğukkanlı bir şekilde yıkaması, kullanıcıları ikiye böldü.

54.jpg

Birçok kişi, sağlık personelinin bu hareketinin profesyonel ve işinin ehli olduğunu düşünerek olumlu yorumlar yaparken, bir kısmı ise bebeği bulaşık yıkarmış gibi göründüğünü ve soğuk kanlı davrandığını düşünerek endişe belirttiler.

11-001.jpg

Doğum sonrası yeni doğan bebeğin yıkanmasının önemli olduğu ancak bu işlemin dikkatli ve nazik bir şekilde yapılması gerektiği belirtildi. Bebek yıkanırken su sıcaklığına ve çevre sıcaklığına dikkat edilmeli, bebeğin gözleri, ağzı ve burnuna su kaçmamasına özen gösterilmelidir.

50.webp

Bebeğin vücudunu saran kan ve sıvılar nazik hareketlerle temizlenmeli ve vücut ısısı dikkate alınarak işlem yapılmalıdır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar