Habertürk'te yaprak dökümü: Kübra Par ve Kürşad Oğuz veda etti

Habertürk'te yaprak dökümü: Kübra Par ve Kürşad Oğuz veda etti
Seçimlerin ardından iktidar tarafından hedef tahtasına oturtulduğu iddia edilen Habertürk'te Fatih Altaylı'nın ayrılığının ardından sular durulmuyor. Kurumda yıllardır görev alan gazeteci Kürşad Oğuz ve Kübra Par da bugün yaptıkları açıklama ile Habertürk'e veda ettiklerini duyurdular.

14 Mayıs seçimlerinin ardından gazeteci Fatih Altaylı, Habertürk'e veda etmiş ve 28 Mayıs seçimleriyle birlikte Habertürk'ün siyasi içerikli köşe yazılarının tamamına son verdiği iddia edilmişti.

Seçim öncesinde köşe yazarı Sevilay Yılman'ın ayrılığının yankıları sürerken Altaylı'nın da ayrılması, yeni ayrılıkların geleceğinin habercisi olarak değerlendirilirken, beklenen yeni vedalar bugün gerçekleşmeye başladı.

Habertürk'ün yeni dönemde iktidarın kıskacına gireceğine yönelik açıklamaların ardından kurumda yıllardır görev alan koordinatör Kürşad Oğuz ve tartışma programlarının moderatörlüğünü yürüten Kübra Par kanaldan ayrıldıklarını duyurdu.

"BAŞKA BİR KANALDAN GELEN TEKLİFİ KABUL ETTİM"

Kübra Par sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "11 yıl boyunca Habertürk’te çalışmak harika bir deneyimdi. Fakat her güzel hikâyenin bir sonu olduğunu bilerek, başka bir kanaldan gelen teklifi kabul ettim. Başta Turgay Ciner ve Kenan Tekdağ olmak üzere tüm Habertürk ailesine teşekkür ederim" ifadelerini kullanırken, tecrübeli gazetecinin hangi kanal ile anlaştığı henüz bilinmemekte.

kubra1.jpg


"15 YILLIK BÖLÜMÜNÜ NOKTALIYORUM"

Habertürk'e veda eden bir diğer gazeteci Kürşad Oğuz ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bütün hikâyeler ya İlyada gibi savaş ya Odysseia gibi yolculuktur” diyor Raymond Queneau. Ben, kendi hikâyemin, kâh savaş kâh yolculuklarla geçen Habertürk’teki 15 yıllık bölümünü noktalıyorum. Newsweek’inden internetine, gazetesinden televizyonuna bu yolculukta çalıştığım tüm arkadaşlarıma minnettarım; kırdığım kalplerden özür dilerim; başta Sayın Kenan Tekdağ olmak üzere buralarda destek olan tüm yöneticilerime teşekkür ederim. Ayrıldım değil, kibarca ayrı düşürüldüm demekten utanacak biri değilim. Velâkin bu son yolculuğa neden ve nasıl çıktığım, başka bir hikâyenin konusu…" şeklinde konuştu.

kursad1.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar