Güney Ege'de bayram hareketliliği

Güney Ege'de bayram hareketliliği
Bodrum, Marmaris, Datça, Ortaca, Ula ve Fethiye gibi Ege'nin popüler turizm bölgelerinde bulunan oteller, bayram öncesinde beklenen doluluk oranına ulaştı.

Ege'nin incisi olarak adlandırılan Bodrum, Marmaris, Datça, Ortaca, Ula ve Fethiye'deki oteller, Ramazan Bayramı rezervasyonlarıyla birlikte sezonlarını açtılar. Muğla genelindeki konaklama tesislerinde Ramazan Bayramı'nın, okulların ikinci ara tatil dönemine denk gelmesiyle birlikte rezervasyonlar artış gösterdi. Büyük yoğunluk nedeniyle bazı seyahat firmaları bölgeye ek seferler düzenledi. 5 Nisan itibarıyla İngiltere'den başlayan uçuşlarla sezonun açılmasıyla birlikte turizmciler, Ramazan Bayramı boyunca yerli turistlerin yoğun ilgisiyle hareketlendiler.

2024-04-ege10-3.jpg

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla ve turistik ilçelerindeki konaklama tesislerinde yoğun bir bayram dönemi yaşandığını belirtti. Muğla'nın, deniz, kum ve güneşin yanı sıra farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan 1484 kilometrelik en uzun kıyı şeridine sahip olduğunu vurgulayan Akbıyık, Muğla'nın 250 bin yatak kapasitesiyle yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olduğunu ifade etti. Akbıyık, yerli turistlerin özellikle Bodrum, Fethiye, Datça, Marmaris, Akyaka ve Gökova'daki açık olan otel ve pansiyonları tercih ettiğini ve bu tesislerin istenilen doluluğa ulaştığını belirtti.

2024-04-ege10-2.jpg

Turizm merkezlerindeki otellerin dolu olduğunu dile getiren Akbıyık, "Muğla'daki oteller Ramazan Bayramı boyunca dolu dolu geçecek. Turizm merkezlerinde açık olan otellerimiz istenilen doluluğa ulaştı. Denizin, kumun, doğanın ve güneşin en güzel yaşandığı yer Muğla. Bayram nedeniyle yoğun bir iç turizm trafiği devam ediyor." dedi.

Halkın can ve mal güvenliğiyle ilgili hizmetlerin aksatılmadan yerine getirilmesi için bayram boyunca gerekli önlemlerin alındığını vurgulayan Akbıyık, kente gelen ziyaretçilerin bu yıl trafikte büyük bir yoğunluk oluşturmadığını kaydetti.

2024-04-ege10-1.webp

Muğla ve ilçelerindeki ören yerleri ve antik kentleri ziyaret eden misafirlerin milli parklarda doğayla baş başa tatil yaptıklarını ifade eden Akbıyık, otellerin bayrama hazır olduğunu ve birçoğunun nisan ayından bu yana faaliyet gösterdiğini belirtti. "Şu anda hepsi faal ve yabancı turisti ağırlıyorlar. Bayramla birlikte de yerli turist yoğunluğu başladı." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar