Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

28-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

RANTSAL DONUSUMUN CARKLARINI DURDURUN

Mimar Ömer Yılmaz, Kentsel Dönüşüm Ekonomisi'nin acilen durdurulması gerektiğini savundu ve toplumu bu talebi yüksek sesle dile getirmeye çağırdı.

Mimar Ömer Yılmaz, sosyal medya hesabından şu çarpıcı değerlendirmelerini paylaştı: 'Size kentsel dönüşüm sözü veren, çağrısı yapan siyasetçiler asla ve asla şehrin ve sizin dostunuz değil. Her zaman olduğu gibi sonunda kasa kazanacak. Unutmayın ki, kasada siyasetçilerdir. Fikirtepe'ye, Bakırköy sahiline bakın ve inanmanız için kendinize bir gerekçe oluşturun. Oluşturamazsınız, oluşturamayacaksınız.'

"Mevcut Durum Dondurulsun" diyen Yılmaz, kentsel dönüşümün sürekli inşaat demek olduğunu ve bu durumun yaşam kalitesini düşürdüğünü ifade etti. "İnşaat alanları azaltılmalı" diyerek, mevcut yapıların zarfı içinde daha fazla yapılaşmaya izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

Yılmaz, "Hiçbir inşaat mevcut yapı zarfından daha büyük yapılamayacak. Her fırsatta toplam inşaat alanı azaltılacak. Sıkışık tasarım ve inşaat alanları daha nitelikli sonuçlar ortaya çıkaracak. Hem sadece her anada güvenlik değil, tasarım niteliği ve şehirlerin niteliği de iyileşecek." şeklinde konuştu.

Depremden korunmanın mümkün olduğunu ancak bu şekilde olduğunu belirten Yılmaz, "Kentsel dönüşümün; cin fikri, yaratıcı çözümü kanunlara uyarak yapılanı ve saire olmaz. İmar hakları transferi, ada bazında dönüşüm, emsal artışı gibi söylemlerin tamamı bugünkü sonuçları doğurur; bugünde şehirlerin ne halde olduğunu hepiniz biliyorsunuz." dedi.

Mimar Ömer Yılmaz, değerlendirmelerini "Muhafazakar olun. Şehri, kültürünüzü, toplumunuzu muhafaza edin." çağrısıyla noktaladı.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar