Apple'dan hayranlarını üzen karar: Piyasaya sürülmeden geri çekildi!

Apple'dan hayranlarını üzen karar: Piyasaya sürülmeden geri çekildi!
Apple, ABD merkezli teknoloji devi, elektrikli otomobil üretim çalışmalarını durdurma kararı alarak bu birimde çalışanları üretken yapay zeka projelerinde görevlendirecek.

Elektrikli araç sektöründeki rekabetin artmasıyla birlikte, ABD'li teknoloji devi Apple beklenmedik bir adım attı. Şirket içerisinden alınan bilgilere göre, üst düzey yöneticilerin bir kurum içi toplantıda yaptığı açıklamada, Apple'ın elektrikli otomobil üretim çalışmalarını durdurarak bu birimde çalışanları üretken yapay zeka projelerinde görevlendireceği ifade edildi.

Elektrikli otomobil projesinde görev alan yaklaşık 2 bin kişiyi etkileyen bu karar çerçevesinde, donanım mühendisleri, otomobil tasarımcıları ve diğer farklı pozisyonlardaki çalışanların diğer Apple birimlerindeki işlere geçiş yapabileceği belirtildi. Bazı çalışanların işten çıkarılabileceği ise gelen bilgiler arasında yer alırken, şirketten konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

259624.jpg

TESLA’YA GÜÇLÜ BİR RAKİP OLACAKTI

Apple, son beş yılda AR-GE çalışmalarına 113 milyar dolar harcayarak elektrikli otomobil projesini başlatmıştı. Bu proje, Tesla'nın otonom sürüş özellikleri sunan elektrikli araçlarına rakip olma amacı taşıyordu.

Apple'ın geliştirdiği elektrikli otomobil henüz detaylı olarak tanıtılmamış olsa da, halka açık yollarda test edildi ve bu testler sıkça kamuoyunun dikkatini çekmişti. ABD basını, Apple'ın elektrikli otomobil geliştirme çalışmalarını sonlandırma planlarına ilişkin iddiaları bu ay haberleştirmişti.

65b3688fd5ec0308.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar