Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

06-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

BÖLGENİN KALKINMASI İÇİN TEŞVİK GEREKİYOR

Kahramanmaraş depreminin üzerinden bir yıl geçti. On binlerce can kaybına yol açan depremin bölge üzerindeki ekonomik yıkımının etkilerini azaltmak amacıyla 11 ilde yaşayan tüketicilerin vergilerden muaf tutulması gerektiği önerilmektedir.

Tüketici Hakları Derneği, Kahramanmaraş merkezli depremin bölge ve Türkiye üzerindeki etkilerini hafifletmek için hükümete bazı önerilerde bulundu. Bu öneriler arasında, deprem bölgesinde yaşayan tüketicilerin temel ihtiyaçlarını karşılayan mal ve hizmetlerde KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin sıfırlanması, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunların çözülmesi için acil önlemler alınması, eğitim desteği sağlanması, çevre koruma politikalarının güçlendirilmesi ve benzeri uygulamalar yer aldı.

Dernek, depremin yarattığı acı gerçeğe dikkat çekerek, deprem riski olan şehirlerde maddi ve manevi kayıpları en aza indirmek için üniversiteler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve deneyimli kişilerin iş birliği yapması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, sağlık hizmetlerine erişimde yaşanan sorunların giderilmesi, eğitim desteği sağlanması ve çevrenin korunması için çeşitli politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Bunların yanı sıra, deprem bölgesinde yaşayan tüketicilere yönelik vergi politikalarının yeniden düzenlenmesi ve tüketicilerin temel ihtiyaçlarının karşılanması için gerekli adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar