'Gram altın'ın düşeceği tarihi verdi! Venezuela etkisi...

'Gram altın'ın düşeceği tarihi verdi! Venezuela etkisi...
İslam Memiş, Türkiye-Venezuela ilişkileri üzerinden altın fiyatları için çarpıcı açıklamalarda bulundu. İslam Memiş, Çorum'daki Venezuela altını işletme tesisi üzerinden yeni bir tahminde bulundu.

'GRAM ALTIN'IN DÜŞECEĞİ TARİHİ VERDİ! VENEZUELA ETKİSİ...

Gram altın 1000 lira seviyelerine ulaşırken, duyurulan GES projesi ile kısa süreli düşüşler yaşandı. Yatırımcı bu düşüşlerin kalıcı olup olmayacağını merak ederken, İslam Memiş''ten ''Maduro'' değerlendirmesi geldi.  Çorum''da Venezuela altınının işlendiğini ifade eden Memiş bu durumun Türkiye için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Amerika''nın Sesi''nden Yıldız Yazıcıoğlu''na konuşan ve Türkiye''nin nakit ve dövize ihtiyacı olduğunu belirten Memiş, Venezuela''nın fiziki altınlarının bu süreçte kullanılmasının önemli bir hamle olacağını ifade etti. Memiş, Türkiye’nin, Venezuela’nın altınını fiziki varlık koruyan tek ülke olduğunun da altını çizdi. 

"DÖVİZİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK"

Türkiye''deki yüksek enflasyon ve seçim atmosferine değinen Memiş, bu yaşanılan sürecin dövizi olumsuz etkilediğini söyledi. Dövizdeki yüksek tansiyonun düşmesi için Türkiye''nin sıcak paraya ihtiyacı olduğunu belirten Memiş, Venezuela''nın Türkiye''yi altın konusunda rahatlatabileceğini öngördü.

Erdoğan- Maduro ilişkisine dikkat çeken Memiş, Venezuela''nın bu süreçte Türkiye''ye ciddi katkısının olacağının altını çizdi. Memiş, Venezeula''yı fırsat olarak değerlendirerek şunları kaydetti:
"Bugünlerde Türkiye’nin nakite ihtiyacı vardır. Bu nakit ihtiyacını karşılamak için bence iyi bir fırsat yakalamış oldu. Ama içeride gram altın piyasası tamamen dolara bağlı. Türkiye’de dolar nereye gram altın oraya. Şimdi yukarıda bir bölgedeyiz. Bence bir ay gibi bir süreç beklemek lazım, bir düşüş öngörüyorum hem gram altında hem döviz kurlarında"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar