Gram altın hakkında çok konuşulacak tahmin: 1100 lira sürpriz olmaz dedi

Gram altın hakkında çok konuşulacak tahmin: 1100 lira sürpriz olmaz dedi
Türkiye 8 Haziran sabahına altın ve dolar kurunda yaşanan büyük hareketlilik ile uyandı. Gram altın uzun süre sonra yeniden 1000 lira seviyesini aşarken, dolar ise 17 liraya yükseldi. Gram altında yaşanan hareketlilik sonrası açıklama yapan Prof. Dr. Sefer Şener, gram altını bekleyen seyri yorumladı.

GRAM ALTIN İÇİN ÇOK KONUŞULACAK TAHMİN: KISA SÜRE ORADA KALACAK

Dolar ve altın yönünü yeniden yukarı çevirerek, hükümetin Kur Korumalı Mevduat açıklaması yaptığı 20 Aralık 2021 gecesi sonrası en yüksek seviyeleri test ediyor. Pek çok vatandaş altın ve dolarda yaşanan yükselişin nereye kadar süreceğini merak ederken, uzman isimler yorumlar gelmeye devam ediyor. Altın fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Sefer Şener şu ifadeleri kullandı: Bir taraftan enflasyon rakamları diğer taraftan ABD’de faiz artışı beklentileri bir taraftan da dolar emisyonunu artması altının yönünü yukarı çevirdi.

ONS ALTIN VE PETROL

Jeopolitik risklerin artması aynı zamanda ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 50 baz puan faiz artıracağı beklentisiyle emtia fiyatları yukarı taşınmaya devam ediyor.

Petrolde 120 dolar seviyelerinin son iki haftada kalıcı hale gelmesi, diğer taraftan altın fiyatlarını da ons bazında yeniden yukarı yönlü hareketlendirmeye başladı.

1790-1950 aralığı son dönemde sıkça test edildi. Ancak görüldüğü kadarıyla 1800 doların altı çok muhtemel gözükmüyor.

GRAM ALTIN YORUMU

Diğer taraftan ons bazında yükselen altın fiyatları iç piyasada kurun yükselişiyle beraber yeniden bin TL seviyelerini test etmiştir.

Orta vadede hem kur artışı hem de ons bazında artış devam ettiği sürece altında 1100 TL seviyelerini görmek sürpriz olmayacaktır.

Uzun vadede ise mutlak suretle altın değer kazanacak gözüyle bakmak çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Şu anda dünyada üretim kaynaklı, arz kaynaklı çok ciddi bir enflasyon ve fiyat artışı yaşanmaktadır. Bu artışın devam etmesi ilerleyen aşamada mutlak suretle gram olarak, ons olarak altın fiyatlarını yukarı taşıyacaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar