İslam Memiş, 'gram altın' için imkansız seviyeyi açıkladı

İslam Memiş, 'gram altın' için imkansız seviyeyi açıkladı
Finansal analist ve ekonomi yazarı İslam Memiş, gram altın ve dolarla ilgili katıldığı televizyon programında yeni tahminlerde bulundu. Memiş, altında olası dip seviyeyi öne sürerken, bunun altında bir rakam için, 'imkansız' öngörüsünde bulundu.

GRAM ALTIN İÇİN 'İMKANSIZ SEVİYE' AÇIKLANDI

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı, ekonomi yazarı İslam Memiş, gram altın, dolar ve düşüşteki Bitcoin hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı. Memiş, gram altında öngördüğü dip seviyeyi açıkladı, daha fazla bir düşüş için ''imkansız'' uyarısı yaptı.

İslam Memiş''in açıklamaları şöyle: Bütün dünyada Fed belirsizliği var, gerçekleşecek toplantıda 50 baz puan mı 75 baz puan mı artırım yapacak. Dolar karşısındaki bütün varlıklar ciddi anlamda değer kaybetti. Yarın akşamki karar sonrası daha net tahminlerde bulunabiliriz. Düşüşlerin devam edip etmeyeceğini yarın akşam Fed kararından sonra daha net görebiliriz.

Haziran ayının ilk haftasında ve geçen haftaya kadar toparlanma vardı. İki gündür yaşanana baktığımızda bir resesyon fiyatlaması içinde fiyatlama geliyor. Emtialarda, kripto paralarda sert düşüşler oldu.

FED''İN AÇIKLAMASINI MERAKLA BEKLİYORUZ

Fed Başkanı Powell''ın açıklamaları güvercin tonda olabilir. Borsalarda da satışlar gördük. Satışlar devam ederse stagflasyon süreci geliyor zaten. Piyasaları tedirgin etmemeli. Bakalım nasıl bir açıklama yapacak, merakla bekliyoruz. Bitcoin''de asıl zirve seviye, beklenti 42 bin dolar seviyesindeydi ancak şu anda dolar karşısındaki bütün varlıklara operasyon çekildiği için hepsi düşüş trendinde. Fed''in kararını görelim, tekrar boğa piyasası oluşacak mı, burayı görmekte fayda var.

"ALIM YAPMAK İSABETLİ KARAR OLUR"

Bizim temmuz ayı beklentimiz vardı. Temmuzda pik seviyeler ve ardından düşüş trendi. Bunda değişiklik yok. Yükselişler sürerse 17.80 lira seviyesi var ama bunlar riskli fiyatlamalar. Döviz yatırımcısının çok dikkat etmesi gerekiyor. Emtialardaki ons bazında düşüşler dikkat çekici. Kalıcı olacağını sanmıyorum. Alım yapmak benim için isabetli karar olur.

"GERİLEME KAÇINILMAZ OLUR"

Doların gerilemesi halinde altın ve gümüşün gram fiyatında da gerileme kaçınılmaz olabilir. Alım tarafında değil de piyasaları takip etmek yararlı olabilir.

"BU RAKAMIN ALTI İMKANSIZ"

Şu andaki ekonomik koşulları göz önüne alınca 950 lira seviyesi altındaki gram altın rakamlarını zor görüyorum. 950 seviyesi altında gram altın imkansız gibi duruyor. 1000 lira seviyesinin altına sarkmalar, 950 gibi rakamlar orta ve uzun vadede yatırımcısına fırsat verebilir.

Yıl içindeki öngörümüz 1250 ve devamında 1450 seviyesiydi. Yılın kalan 6 ayında bu rakamların görülmesi muhtemel olabilir.

2021 mart ayındaki sert çöküşleri ben beklemiyorum dolarda. Ben özellikle Sayın Cumhurbaşkanının açıklayacağı yeni ekonomi paketini görmeyi isterim. Haziran ayındaki yol haritamız içeriye odaklanmış bir süreçti. Bir kabine değişikliği gelirse, Cumhurbaşkanı ekonomiyle alakalı yeni müjdeler verirse düşüş sürpriz olmaz ama bakalım hangi seviyede bunu açıklayacaklar, takip etmekte fayda var.

Telafuz edilen süreç, net bir gelir değil. Net gelir için enflasyonu net şekilde görmeniz gerekiyor. Kur Korumalı Mevduat''ta net. Getiri elde ediyorsunuz ama GES''te bir şeyler için çalışılmış ama çok da ikna edilir açıklaması yok. İçinin doldurulması lazım.

Asgari ücretlinin beklentileri de bence karşılanacaktır. İşverenlerin de maliyetini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Ucuza çalıştırılacak işçilere güvenilse de içeride işsizlik rakamlarında artış da bekliyor olacağım. Bence bu her maliyet artışı, her olumlu destek işverenleri yoracaktır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar