FED kararı öncesi İslam Memiş’ten kritik uyarı: Dolar ve gram altının göreceği rakamı açıkladı!

FED kararı öncesi İslam Memiş’ten kritik uyarı: Dolar ve gram altının göreceği rakamı açıkladı!
Piyasalarda Fed’in alacağı kararı beklenirken, ekonomi piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten kritik uyarı geldi. Fed'in daha şahin ve agresif hareket etme ihtimali konusunda uyaran Memiş, dolar ve gram altının göreceği rakamı açıkladı.

DOLAR VE ALTININ GÖRECEĞİ RAKAMI AÇIKLADI!

Altın fiyatı yönünü bulmak için Fed faiz toplantısından çıkacak kararı bekliyor. Küresel altın fiyatları Fed''in agresif politika izleyeceği enşesiyle 1.870 seviyesinden sert şekilde 1.825 bandına geriledi. Gram altın dolar kuru nedeniyle yüksek seyrini korurken ons altına bağlı olarak geri çekildi.

İslam Memiş, geçen hafta ABD enflasyon rakamlarının piyasalarda ciddi dalgalanmalara neden olduğunu belirtip şunları söyledi:

''''Bu haftanın en önemli konusu Fed’in bu akşam açıklanacağı faiz kararı olacak. Bazı ekonomistler beklenenden yüksek çıkan enflasyon sonrası Amerikan Merkez Bankası’nın 75 baz puan artışa gitmesinin mümkün olabileceğini dillendirirken 50 ve 25 baz puan beklentileri de devam ediyor. Piyasalarda Fed’in şahin ve agresif olması bekleniyor. Faiz artırım sürecine rağmen enflasyonu düşürememesi Fed’in makas değişikliğine gidebileceğini ifade etmiştim. Benim kişisel kanaatim faiz artırım sürecinde yatay bir görünüme geçileceği ve Powell’in şahin tonda söylemlerine biraz daha ara vereceği kanaatindeyim.''''

''''Çünkü faiz artırarak enflasyon düşmüyor ve bunun yanında başta ABD borsası olmak üzere küresel piyasalarda da paniğe neden oluyor. Bugün dolar endeksindeki yukarı yönlü hareketler, Fed’in daha agresif bir faiz artırım süreci uygulayacağı ihtimalleri euro/dolar, sterlin/dolar, kripto para ve diğer emtialarda sert düşüşlere neden oldu. Yükselen bir enflasyona rağmen dolar endeksi 104,60 bandında kalıyor. Bunun anlamı Fed’in daha da şahinleşebileceğidir. Bu beklenti Bitcoin’de yüzde 19’lük bir değer kaybına neden olurken 23 bin dolar seviyesine geriledi. Her ne kadar düşüş devam etse de bu tarafta yatırım yapan vatandaşın sabırla beklemesi gerekiyor.”

BASKILANANLARLA SEPET YAPIN

'''' Dolar kuru 17,24 lira, euro/TL 19,08, gram altın 1.012 lira, ons altın 1.822 lira brent petrol 122 dolar seviyelerinden işlem görüyor.Ons altın dün gün içerisinde 1.870 seviyelerine kadar yükseldi. Fed toplantısına kadar bant aralığımız zaten 1.780-1.880 dolardı. Fed sonrası beklentim ise 1.880-1.980 aralığı olacak Elimde dolarım var ne yapabilirim?'' ''Dolar karşısında en çok hangi enstrüman değer kaybetmişse onu denemeniz gerekiyor. Altın, gümüş, euro/dolar paritesi gibi emtialar dolar karşısında baskılanmaya devam ediyor. Ben Mehmetçiğin operasyon sürecinde Türkiye Cumhuriyeti’ne destek olmak amacıyla varlıklarımı TL’ye çevirdim. Bir iki ay gibi bir süre bekleme pozisyonu alacağım. Döviz ve emtia fiyatlarındaki ataklar devam ederken dolarda 20 lira altında 1.200 liraları tekrar konuşacağız. Kişisel olarak 1 Ocak tarihinde yıl sonu beklentimi 1.450 lira olarak açıklamıştım. Şu anda benim ve yol arkadaşlarımın aldığı TL’ye geçme kararı son derece saçma görünebilir. Artık yol ikiye ayrılıyor. Benim gibi varlıklarını TL''ye taşıyarak Mehmetçiğe ve Türkiye ekonomisine destek verenler ve teknik anlamda biraz daha kazanacak olanlar. Ancak siz filmin sonuna bakın.''''

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar