Google'ın yapay zekası rakiplerini geride bıraktı: En zorlu testi başarıyla geçti!

Google'ın yapay zekası rakiplerini geride bıraktı: En zorlu testi başarıyla geçti!
Google DeepMind, yeni bir yapay zeka sisteminin, yapay zeka alanında en zorlu testlerden birinde önemli bir başarı elde ettiğini duyurdu.

Şirket, lise düzeyindeki geometri problemlerini çözebilen yeni bir yapay zeka sistemi geliştirdiğini açıkladı.

Geometri, matematiğin en eski dallarından biri olmakla birlikte, yapay zeka sistemlerinin bu alandaki çalışmaları oldukça zorlu hale getiriyor. Veri eksikliği nedeniyle bu sistemleri eğitmek zor ve başarı, karmaşık mantık problemleriyle başa çıkabilen bir sistem oluşturmayı gerektiriyor.

3-001.jpg

Mühendisler genellikle bu tür sistemleri eğitmek için makine öğrenimini kullanır; ancak özellikle geometride, insanların çözdüğü teoremleri ispatlamak için erişilebilir örnekler sınırlıdır.

4.webp

Bu zorluğun üstesinden gelmek için araştırmacılar, AlphaGeometry adlı yeni bir sistem oluşturmak için farklı bir yaklaşım benimsediklerini belirtiyorlar. Milyonlarca teorem ve ispatlarını sentezleyebilen bir dil modeli kullandılar ve ardından bu yeteneği, zorlu problemlerde sapma noktalarını arayabilen bir sistemle birleştirdiler.

5.png

Araştırmacılara göre, bu sistem, insan girdisi olmadan karmaşık geometrik problemleri öğrenip çözebiliyor. AlphaGeometry, Uluslararası Matematik Olimpiyatı yarışmasında lise öğrencilerine yöneltilen 30 problemi test etmek için kullanıldığında, bu problemlerin 25'ini başarıyla çözebildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar