Google'dan dikkat çeken değişiklik: Telefonunuz baştan aşağı yenilenecek

Google'dan dikkat çeken değişiklik: Telefonunuz baştan aşağı yenilenecek
Milyonlarca kullanıcıya sahip teknoloji devi olan Google, kendini geliştirmeye devam ediyor. Google, kendi içinde değişikliğe gitti . Peki Google'ın telefonlarda uygulanacak bu değişim ne? Yeni uygulama ne gibi değişiklikleri içeriyor? Bu güncelleme nasıl bir kolaylık sunacak? İşte detaylar...

Akıllı telefonlar, uzun zamandır hayatımızın bir parçası. Bu ayrılmaz parçamıza gelen yenilikler ise her geçen gün hayatımızı daha da kolaylaştırıyor. Aramadan fotoğraf çekimine dek kullandığımız telefonlar, iş hayatımızı da şekillendiriyor. Google aracılığıyla Android telefonlara gelecek olan yeni güncelleme ise herkesi heyecanlandırmaya başladı. Peki bu yeni uygulama ne? Bu güncelleme telefon kullanıcılarını nasıl etkileyecek?

GÜNCELLEME HER ŞEYİ DEĞİŞTİRECEK
Google, ''arama içi kullanıcı arayüzü''nü değiştirecek bir güncellemeyi kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Farklı özellikleriyle her an yanımızda olan telefonların temel özelliği olan ''aramak'' ise en çok kullanılan yönü. Bu arama özellikleri her an değişiyor. Arama tasarımını değiştirecek olan güncelleme için de geri sayım başladı.

GÖRÜNÜME ÖZEN VERİLİYOR
Telefon uygulamalarıyla da bir teknoloji devi olan Google, estetik görünümün de önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyarak arama içi kullanıcı arayüzünde değişiklik yapmayı amaçlıyor.

ARAMADA YENİ SİMGE
Pek çok güncellemeyi içeren haber ile gözler yeniden Google''a çevriliyor. İlk göze çarpan ise aramayı sonlandırmaya yarayan kırmızı simgenin eklenmesi. Güncellemeyle birlikte profil resmi, ad ve telefon numarası yine üst kısımda bulunuyor.

SAYAÇ DEĞİŞİLKİĞİ
''Arama süresi sayacı'' da farklılık gösteriyor. Sayaç kısmında da görüntü konusu ön plana çıkıyor. Görsel bir yükseltme ile başka bir şeylerle uğraştığınızda görünen arama süresi sayacı, sizi rahatsız etmeden bilgilendirme üzerine tasarlandı. Böylece arama içi arayüze ulaşma da kolaylaşıyor.

DEĞİŞİM SEÇENEKLER VAR

Arayüzde dikkat çeken diğer uygulamalar ise tuş takımında ve sessize alma, ses çıkışı, arama kaydı gibi noktalarda. Arama içinde yerleri değişen bu seçeneklere alt kısımda bulunan ''Daha Fazla Seçenek'' anlamına gelen ''üç nokta'' simgesiyle ulaşılıyor. Bu seçeneğe dokununca bütün seçenekler belli oluyor.

Çağrı arayüzü ve arka planında Google’a uygun bir tema ile karşılaşılıyor. Daha önce arama içindeki yardımcı seçenekler ekranın ortasında bulunurken, gelecek güncelleme bunun da kullanımında rahatlığa önem veriyor.

Tasarım odaklı değişikliklerin bulunduğu Google güncellemeleri, Android telefon kullanıcılarıyla buluşacağı zamanı bekliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar