Google'dan Android telefonlar için yeni güncelleme: Görünüm değişiyor

Google'dan Android telefonlar için yeni güncelleme: Görünüm değişiyor
Kendi ürettiği Pixel marka cep telefonları için yeni bir güncelleme yayımlayan Google, telefonda yer alan arama arayüzünü değiştiriyor.

Teknoloji devi Google, kendi geliştirdiği Google Pixel telefonlar başta olmak üzere, arama arayüzünü değiştirmek için harekete geçti.

Shiftdelete''de yer alan habere göre, Google, Telefon uygulamasının arama içi kullanıcı arayüzünü değiştiren bir güncelleme yayınlayacak.

YENİ BİR SİMGE EKLEDİ

Google’ın sunacağı yeni güncelleme, aramayı sonlandırmak için altta yer alan kırmızı simgeyle birlikte geliyor. Bunu dışında arayüzde profil resmi, ad ve telefon numarası da yukarıda yer alıyor. Bu kısma kadar eski arayüz ile aynı özellikleri koruduğunu görüyoruz.

Google''dan tüm Android telefonları değiştiren güncelleme!

En büyük değişiklik sessize alma, tuş takımı, ses çıkışı ve arama kaydı gibi arama içi seçeneklerin yerleştirilme kısmında oldu. Yeni güncellemeyle birlikte tüm bunlara varsayılan gibi duran alttaki ‘Daha Fazla’ anlamına gelen üç nokta simgesiyle ulaşmak mümkün.

Bu düğmeye dokunduğunuz zaman diğer tüm seçenekler karşınıza sıralanıyor. Ayrıca çağrı arayüzü ve arka planı da Google’ın yönergelerine uygun bir temaya sahip. Önceki arayüzde tüm arama içi yardımcı seçenekler ekranın ortasında yer alıyordu. Şimdi ise kullanımı daha kolay olacak şekilde tasarlandı.

Tüm bunların dışında yeni güncelleme, arama sırasında diğer uygulamaları kullandığınızda durum çubuğundaki arama süresi sayacıyla da farklılık gösteriyor. Bu yenilikler çok büyük farklılıklar olmasa da görsel olarak bir yükseltme olarak karşımıza çıkıyor.

Google''dan tüm Android telefonları değiştiren güncelleme!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar