Google yeni silahını piyasaya sürdü: İşte yeni yapay zeka Goose!

Google yeni silahını piyasaya sürdü: İşte yeni yapay zeka Goose!
Google'ın yazılımcıları, özel bir yapay zeka olan 'Goose' kullanarak kodlama çalışmalarını yürütüyor ve Google hizmetleriyle ilgili bilgilere erişiyor.

Son zamanlarda, Google yazılımcılarının kendi geliştirdikleri özel bir yapay zeka olan 'Goose' ile kodlama çalışmalarını yürüttükleri ve Google hizmetleriyle ilgili bilgilere erişebildikleri ortaya çıktı.

Google'la ilgili son derece ilginç bir gelişme yaşandı: Şirketin çalışanları için özel bir dil modeli geliştirdiği sızdırılan şirket içi belgelerle ortaya çıktı. Bu dil modeli 'Goose' olarak adlandırıldı ve Google mühendislerine şirketin ürün ve hizmetlerinin geliştirilmesinde yardımcı oluyor.

ukjhm.jpg

Elde edilen bilgilere göre, Goose aslında Google'ın açık kaynaklı yapay zekâ projesi olan Gemini'nin bir parçası. Mühendisler, bu yapay zekâ aracılığıyla Google'a özgü teknolojiler hakkında sorular sorabiliyor ve kodlama veya mevcut kodlarda değişiklik yapmasını isteyebiliyorlar. Goose'un, Google'ın 25 yıllık mühendislik çalışmalarının bir ürünü olduğuna vurgu yapılıyor.

hgfdsz.webp

Business Insider'ın açıklamalarına göre, Goose şu anda sadece belirli Google personelinin erişimine açık durumda. Ancak, bu yapay zekânın kullanılmasıyla çalışan kalabalığının önüne geçildiği belirtiliyor. Sonuç olarak, bu yapay zekâ ile uygulama veya özellik geliştirmek mümkün hale geliyor ve Google, mevcut personeline bu yapay zekâyı kullanarak hem zamandan hem de paradan tasarruf edebiliyor.

fdthb.webp

ijm.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar