82 yıllık ömründe annesi dahil hiç kadın görmeyen adam: Kitaplardan öğrenmeye çalıştı

82 yıllık ömründe annesi dahil hiç kadın görmeyen adam: Kitaplardan öğrenmeye çalıştı
Yunanistan'ın Athos Dağı'nda yaşayan Mihailo Tolotos, hayatı boyunca hiçbir kadınla karşılaşmadı. 82 yaşına kadar yaşayan Yunan rahip, kadınları sadece kitaplardaki betimlemelerden öğrendi.

1856 yılında doğan Mihailo Tolotos, hayatı boyunca hiçbir kadınla karşılaşmadı. Tolotos'un annesi vardı, ancak doğumundan hemen sonra vefat ettiği için Tolotos, annesiyle fazla vakit geçiremedi.

Yetim kalan Tolotos, bebekken Yunanistan'ın Athos Dağı'ndaki Aynoroz Manastırı'nda yaşayan Ortodoks keşişler tarafından evlat edinildi ve orada yetiştirildi.

9.webp

Zaman içinde, Tolotos bölgede uygulanan katı kurallara uydu; bu kurallardan biri de kadınlara erkeklerin girişinin yasak olmasıydı.

Bu kuralın yüzyıllardır uygulanması nedeniyle, Tolotos'un manastırda geçirdiği günler boyunca hiçbir zaman bir kadınla karşılaşma olasılığı olmadı.

Tolotos, teorik olarak karşı cinse ait birinin kolayca erişebileceği daha geniş bir dünyaya adım atabilirdi, ancak 80 yaşına gelmesine rağmen Athos Dağı'ndan hiç ayrılmadı.

8.webp

KİTAPLARDAN VE AKRANLARINDAN ÖĞRENDİ

Tolotos'un kadınlar hakkındaki bilgisi, sadece akranlarının anlatımları ve kitaplardaki tanımlamalardan gelmekteydi. Ancak gerçek hayatta hiçbir zaman bir kadınla karşılaşmadığı için, dünyanın yaklaşık yarısının nasıl göründüğünü, nasıl seslendiğini ve nasıl davrandığını kendi hayal etmek zorunda kaldı.

Tolotos, 1938 yılına kadar hayatta kaldı ve 82 yaşında vefat etti. Ölümünden sonra, Athos Dağı'nda yaşayan tüm keşişler tarafından, kadın nasıl göründüğünü bilmeden yaşayan dünyadaki tek kişi olduğuna inanılarak özel bir cenaze töreni düzenlendi.

6.webp

Tolotos'un ölümü, bir gazete makalesinde yer aldı ve onun hayatı boyunca kadınlarla sınırlı kalmadığı, aynı zamanda hiçbir zaman "bir otomobil, bir film veya bir uçak" görmediği de vurgulandı.

2.webp

253-001.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar