Google'dan müzik endüstrisini etkileyecek yapay zekayı tanıttı

Google'dan müzik endüstrisini etkileyecek yapay zekayı tanıttı
Google, yazdıklarınızı müziğe dönüştüren DALL-E 2 ile benzer bir yapay zeka olan MusicLM'i tanıttı.

Goog'', Midjourney, DALL-E 2 ve ChatGPT gibi metin görüntü oluşturucu olan yapay zekalara ek MusicLM''i geliştirdi.

Yazıları görsellere dönüştüren yapay zekalara ek olarak filmlere dublaj yapabilen, sizin için tasarımlar hazırlayan, birkaç saniyede sesinizi taklit eden hatta mahkemede avukatlık yapan yapay zekalara bile ortaya çıkmıştı.

YAZARAK MÜZİK YAPMAK MÜMKÜN 
Google’ın MusicLM isimli yeni yapay zekası, aslında DALL-E 2 ile oldukça benzer bir yapıda çalışıyor. Ancak bu kez yazdıklarınız karşınıza bir görsel olarak çıkmak yerine müzik olarak ortaya çıkıyor. Bu noktada isterseniz tek bir enstrümanla ritim oluşturabilir isterseniz de tamamen bitmiş bir parça hazırlayabilirsiniz.

Webtekno''da detaylarına yer verilen MusicLM’in Github sayfasına bakıldığında Google AI ekibi tarafından yapay zekaya hazırlatılmış bazı örnek çalışmaları görebiliyorsunuz. Henüz geliştirme aşamasındaki yapay zeka bazı sesleri net veremese de üretilen seslerin Hi-Fi yani yüksek çözünürlükte olduğu aktarılıyor. Ayrıca bu yapay zekayı ChatGPT ile birleştirerek çok daha detaylı ve özgün müziklerin de hazırlanabileceği belirtiliyor.

MIRILDANMAK DA YETERLİ
Projeyi geliştiren Google AI mühendislerinden birisi olan Keunwoo Choi, MusicLM’in 4 farklı yapay zeka modelinin birleşimiyle ortaya çıktığını belirtiyor. MuLan, AudioLM, w2v-BERT ve SoundStream isimli bu modellerin her birininse kendine has görevleri var. Tüm bu modeller birleştiğindeyse ortaya MusicLM çıkıyor.

Ayrıca MusicLM mırıldandığınız sesleri de birer şarkıya dönüştürebiliyor. Bu noktada rakiplerinin çok önüne geçen yapay zeka tıpkı DALL-E 2’ye gelen tepkiler gibi müzisyenlerden de yavaş yavaş tepki toplamaya başladı.

Henüz test aşamasında olan bu yapay zekanın hazırladığı müzikleri ve “sesleri” dinlemek ve incelemek isterseniz burada bulunan bağlantıyı kullanabilirsiniz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar