Google sohbet robotu üretiyor!

Google sohbet robotu üretiyor!
Teknoloji devi Google, sohbet robotu olan ChatGPT'ye rakip bir uygulama üzerinde çalışıyor.

Adından oldukça sık bahsettiğimiz Sohbet robotu ChatGPT’te rakip bir uygulama geliyor. Google yapay zeka sohbet robotu üreteceğini duyurdu.

YENİ ÖZELLİKLERE SAHİP SOHBET ROBOTU GELİYOR

Teknoloji devi Google, geçtiğimiz aylarda ChatGPT’ye rakip olacak yeni bir ürün çıkaracağını duyurmuştu. Jeff Dean ve Sundar Pichai, Google’ın yapay zekâ modellerinin de OpenAl’ınkiler kadar yetenekli olduğunu söyledi. Ancak itibar nedeniyle böyle bir ürün çıkarmayacağını ifade etse de ortaya çıkan haberler ise bunun tam tersini gösterir nitelikte olduğu görülüyor. Öne sürülen iddialara göre, Google çalışanları, ChatGPT benzeri bir yapay zekâ sohbet robotunu test ediyor.

 

Dünyanın ilk düşünen robotu üretildi!

“Apprentice Bard” adlı sohbet robotu ChatGPT gibi doğal dil kullanılarak sorulara yanıt veriyor. Ayrıca sohbet robotu, Google’ın LaMDA teknolojisiyle oluşturuldu.

Apprentice Bard’da da kişiler, iletişim kutusuna soru metnini yazarak yanıt alabiliyor. Bunun yanı sıra yanıtla ilgili bir geri bildirim de yapabiliyor. İddialara göre Google’ın sohbet robotu, ChatGPT’de henüz olmayan bir özelliği de sahip olacak. Ayrıca iddialar, Apprentice Bard’ın durdurulan sohbet robotunun önceki sürümü olan Meena’nın yerini alacağını gösteriyor.

Google’ın yeni projesinin tanıtılıp tanıtılmayacağının belli olmadığı ise gelen bilgiler arasında

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar