Google Maps'te dev yenilik: Artık her adreste görebileceksiniz!

Google Maps'te dev yenilik: Artık her adreste görebileceksiniz!
Google Maps, Android platformunda 'hava durumu' güncellemesini duyurdu.

Son güncellemeyle birlikte Google Maps, Android platformunda bakılan bölgenin hava durumunu da göstermeye başladı. iOS sürümünde uzun bir süredir bulunan bu özelliğin Android tarafına geç gelmesi dikkat çekerken, hava durumu bilgisi artık ana ekranın sol tarafındaki küçük bir simge üzerinden kolayca erişilebilir hale geldi.

GOOGLE MAPS, YAPAY ZEKA DESTEKLİ YENİLİKLERLE ÖNE ÇIKIYOR

Google Maps, son zamanlarda bir dizi yeni gelişmeyle dikkat çekiyor. Google, hizmeti için büyük dil modellerinden yararlanarak yeni bir dönemi başlatacağını duyurdu. Bu yeni altyapı başlangıçta yalnızca ABD'de kullanıma sunulacak ve insanların servis ile ChatGPT veya Google Bard gibi iletişim kurar gibi etkileşimde bulunmalarını ve konum/mekan tavsiyeleri almasını sağlayacak.

4253.jpg

GOOGLE, KEŞİF SÜRECİNİ KOLAYLAŞTIRMAYI HEDEFLİYOR

Google, "Haritalar'ın 250 milyondan fazla yer hakkındaki detaylı bilgilerini ve 300 milyondan fazla katılımcının oluşturduğu güvenilir verileri analiz ederek, nereye gidileceğine dair hızlı önerilerde bulunmak için LLM'leri kullanacağız" diyor. Bu yaklaşım, yeni yerlerin keşfini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Ayrıca önerilen bir restoranla ilgili ek sorulara da destek sağlayacak olan sistem, ilerleyen zamanlarda küresel olarak kullanıma sunulacak.

953.webp

ÜÇ BOYUTLU BİNA GÖSTERİMİ VE GENİŞLETİLMİŞ KULLANIM

Google Maps, daha önce üç boyutlu bina gösterimiyle gündeme gelmişti. Şimdi ise bu özellik, mobil sürümlerde ve özellikle otomobiller için Android Auto'da navigasyon sırasında da kullanılacak. Bu genişletilmiş kullanım, kullanıcılara daha detaylı ve interaktif bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

25.png

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar