Hasta olduğu iddiaları reddeden Biden'dan yeni gaf: Dünya bu olayı konuşuyor...

Hasta olduğu iddiaları reddeden Biden'dan yeni gaf: Dünya bu olayı konuşuyor...
ABD Başkanı Joe Biden, evinden çıkan gizli belgelerle ilgili raporu açıklayan Özel Yetkili Savcı Robert Hur'a tepki gösterdi. Biden, Hur'u "hafızası ve yaşlılığıyla ilgili asılsız ithamda bulunmakla" suçlarken, aynı toplantıda Mısır Devlet Başkanı Sisi için "Meksika Devlet Başkanı" ifadesini kullandı.

ABD Başkanı Joe Biden, akşam saatlerinde Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Özel Yetkili Savcı Hur'un kamuoyuna yeni açıkladığı raporu değerlendirdi.

Evinden çıkan gizli belgelerle ilgili olarak, başından itibaren savcılıkla işbirliği yaptığını belirten Biden, ilgili dosyaların çoğunun kendisinin değil görevlilerin taşıdığını ve gizli belgeleri kasıtlı olarak elinde tutmadığını vurguladı. Biden, "Raporda bana yönelik herhangi bir suçlama bulunmuyor, bu gerçek." şeklinde ifade etti.

'HAFIZAM GAYET İYİ'

Aynı raporda yer alan hafızası ve yaşına ilişkin ifadelerden rahatsızlık duyan Biden, kendi akıl sağlığının ve hafızasının gayet iyi olduğunu savundu.

"Hafızam gayet iyi durumda olduğu halde, raporda bana hafızamın iyi olmadığına dair ifadeler yer alıyor. Özellikle oğlumun ölüm yılını hatırlamadığımı iddia etmeleri bana karşı büyük bir saygısızlık," diyen Biden, savcı Hur'un raporundaki bu tür ifadelerin doğru olmadığını belirtti.

541.jpg

SİSİ'YE 'MEKSİKA DEVLET BAŞKANI' DİYE SESLENDİ!

Biden'ın hafızasının iyi durumda olduğunu vurgulamasından sadece birkaç dakika sonra Gazze ile ilgili bir soruya yanıt verirken, "Meksika Devlet Başkanı Sisi ile görüştüm" şeklindeki ifadesi, Amerikan kamuoyunda ve medyasında gündem oluşturdu.

Özellikle Cumhuriyetçi Kongre üyeleri, bu cümlenin yer aldığı video kesitini sosyal medya hesaplarından paylaşarak, "Biden'ın başkanlığa uygun olmadığı" yorumlarını yaptı.

Amerikan medyasında da, hafızasının iyi olduğunu belirtmesinin hemen ardından Mısır Devlet Başkanı Sisi'yi "Meksika Devlet Başkanı" olarak nitelemesi, ciddi soru işaretlerine neden oldu.

Özel Yetkili Savcı Robert Hur'un açıklamasına göre, Biden'ın evinden çıkan gizli belgeleri "bilerek" elinde tuttuğu, ancak hem işbirliği göstermesi hem de belgelerle ilgili detayları hatırlayamayacak kadar "hafızasının zayıf" olması nedeniyle suçlamada bulunulmayacağı belirtilmişti.

Hur'un raporunda, "Muhtemelen bir duruşmada Bay Biden, kendisini jüriye karşı sempatik, iyi niyetli ve hafızası zayıf yaşlı bir adam olarak sunacaktır, aynen bizimle görüşmesinde olduğu gibi." ifadesi yer almıştı.

Ocak 2023'te yapılan iki farklı açıklamada, Biden'ın Penn Biden Merkezindeki kişisel ofisinde ve daha sonra evinin bir bölümünde Senato ve başkan yardımcılığı dönemlerine ait gizli belgeler bulunduğu bildirilmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar