Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

09-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

HALKIN YÜZDE 70’İNİN GÜNDEMİ DE, DERDİ DE GEÇİM

IPSOS tarafından gerçekleştirilen araştırmaya göre, deprem haftasında Türkiye'nin en çok geçim derdini ve yerel seçimleri konuştuğu ortaya çıktı. Araştırmada, deprem illerinde yaşayan vatandaşların genel olarak olumsuz duygular içinde olduğu ve geçim derdi ile depremin öncelikli gündem maddeleri olduğu belirlendi.

Türkiye genelinde, son bir haftada geçim zorluğu ve hayat pahalılığı en çok konuşulan konular arasında yer alırken, deprem illerinde de bu durum benzer şekilde devam etti. Seçimler ve sosyal medya gündemi depremin önünde yer alırken, deprem illerinde ise yeni bir deprem ve ihtiyaçlar öncelikli olarak daha fazla konuşuldu.

IPSOS Türkiye CEO'su Sidar Gedik'in belirttiğine göre, depremin ardından toplumda ilk başlarda takdire değer bir birlik ve destek örneği görüldü. Ancak 2023 yılı Nisan ayı itibarıyla depremin ülkenin öncelikli sorunu olmaktan çıktığı belirlendi. Gedik'e göre, deprem dışındaki bölgelerde yaşayan vatandaşların, deprem bölgesinin ihtiyaçlarını dile getirme oranı düşük kalırken, deprem endişesi bölgede yaşayanların gündemini seçimlerden daha fazla meşgul etti.

Araştırmada, depremin birinci yılında deprem bölgesinde yaşayan bireylerin toplumun geneline göre daha olumsuz duygular içinde olduğu tespit edildi. Deprem illerinde yaşayan bireylerin endişe düzeyi ve duygusal durumları daha yüksekken, Marmara depremi konusundaki endişelerin devam ettiği belirlendi.

Deprem bölgesi dışında yaşayanların dörtte biri hala normale dönemediğini ifade ederken, deprem illerinde yaşayan bireylerin yarısının normale dönemediği belirlendi. Deprem bölgesi dışında yaşayan bireylerin normale dönme endişelerinin azaldığı ancak deprem illerinde endişenin devam ettiği görüldü.

Araştırma, depremin toplumsal etkilerini ve duygusal durumları yansıtarak, gelecekte alınması gereken önlemlere ışık tutmaktadır.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar