Girdiği evde hastalıkları köşe bucak kovalıyor! 1 avuç yiyenin C vitamini deposunu fullüyor

Girdiği evde hastalıkları köşe bucak kovalıyor! 1 avuç yiyenin C vitamini deposunu fullüyor
Doğanın insanlara sunduğu birçok şifalı besin bulunuyor. Bu besinler bağışıklık sistemini destekleyerek hastalıkları yok ediyor. Bu besinlerden birisi ise 1 avuç yiyenin C vitamini deposunu fulleyerek hastalıkların vücuda girmesine izin vermiyor. İşte c vitamini deposu o meyve...

Frenk üzümü, siyah ve kırmızı olmak üzere iki türü bulunan, lezzeti ve besin değeri ile öne çıkan bir meyvedir. C vitamini, antioksidanlar ve lif bakımından zengin olan frenk üzümü, birçok sağlık sorununa karşı fayda sağlayabilir.

currant-1560383-1280.jpg

FRENK ÜZÜMÜNÜN FAYDALARI

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR:

Frenk üzümü, yüksek C vitamini içeriği ile bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığı ve grip gibi enfeksiyonlara karşı koruma sağlar.

currants-3539264-1280.jpg

ANTİOKSİDAN KAYNAĞIDIR:

Frenk üzümü, serbest radikallerin neden olduğu hücresel hasarı önleyen ve yaşlanma karşıtı etkisi olan antioksidanlar bakımından zengindir.

KALP SAĞLIĞINI KORUR:

Frenk üzümü, antioksidan içeriği sayesinde kalp ve damar hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir. Kan basıncını düşürmeye ve kolesterol seviyesini düzenlemeye yardımcı olabilir.

berries-3837889-1280.jpg

KANSERE KARŞI KORUR:

Frenk üzümündeki antioksidanlar, bazı kanser türlerinin oluşum riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLER:

Frenk üzümü, lif içeriği sayesinde sindirim sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Kabızlığı önler ve bağırsak florasını dengeler.

white-currant-3467373-1280.jpg

BEYİN SAĞLIĞINI KORUR:

Frenk üzümü, hafızayı ve konsantrasyonu güçlendirmeye yardımcı olabilir. Alzheimer ve demans gibi nörodejeneratif hastalıklara karşı koruma sağlayabilir.

CİLT SAĞLIĞINI KORUR:

Frenk üzümü, antioksidan içeriği sayesinde cilt hücrelerini korur ve yaşlanma belirtilerini geciktirir. Cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesine yardımcı olur.

fruit-8160703-1280.jpg

FRENK ÜZÜMÜ NASIL TÜKETİLİR?

Frenk üzümü taze olarak tüketilebileceği gibi, reçel, marmelat, meyve suyu ve şurup yapımında da kullanılabilir. Ayrıca kurutulmuş olarak da tüketilebilir.

currants-276095-1280.jpg

FRENK ÜZÜMÜ TÜKETİRKEN DİKKAT!

Frenk üzümü, bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hamile ve emziren kadınların frenk üzümü tüketmeden önce doktorlarına danışmaları önerilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar