Geri ödemesiz 1611 liralık yardım! İşte koşullar...

Geri ödemesiz 1611 liralık yardım! İşte koşullar...
SED yardımı ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitede okuyan öğrencilere veriliyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasına az bir süre kaldı. Milyonlarca öğrenci ve velisi okulların açılmasına sayılı günler kala burs veren, ödeme yapan yerleri araştırmaya başladı.

GERİ ÖDEMESİZ 1611 LİRALIK YARDIM! İŞTE KOŞULLAR...

Devlet tarafından verilen SED yardımı özellikle dikkat çekiyor. Öncelikle eğitim yardımının maddi durumu kötü olan hane geliri asgari ücretten düşük olan kişilere yapıldığını belirtelim. Peki SED ödemesi başvuru şartları neler?

Devlette okuyan çocuğu olan anne ve babalara 1611 liralık eğitim desteği müjdesi... Bu yardım, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından mahkeme kararı ile bakım tedbir kararı alınmış olan ve sosyal hizmetlerde bakılan veya bakım tedbir kararı alınan çocuklar için verilen para yardımıdır. Çocukların ihtiyacını karşılamakta zorluk çeken yoksul ve muhtaç aileler, SED yardımına başvurabilir.

BAŞVURU ŞARTLARI

TC vatandaşı olmak, hakkında mahkeme tarafından tedbir kararı alınmış, bu yüzden sosyal hizmetlerde bakılan ancak para yardımı ile desteklenmeleri durumunda aileleri veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar... Mahkeme tarafından tedbir kararı alınmamış ama para yardımı ile desteklenmedikleri durumda yoksul ve muhtaç duruma düşecek olan çocuklar...

Hayati bir tehlikeye sahip hastalık ya da ameliyat gerektiren rahatsızlığı olan velilerin ya da vefat eden velilerin çocukları...

Muhtaçlık sınırının altında yaşayan (asgari ücretin üçte biri altına yaşayan aileler) SED yardımına başvurabiliyor.

SED BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SED başvurusu yapmak isteyen aileler, ikametgahlarının bulunduğu yerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkez Müdürlüğü''ne giderek başvurabilirler. Ön başvuru e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

GEREKLİ BELGELER

Öğrenciye ait TC kimlik kartı aslı ve fotokopisi

Öğrenci belgesi

SED yardımı başvuru formu / dilekçesi

Öğrenci için sağlık kurulu raporu

Öğrencinin İŞ-KUR veya meslek kurslarına başvurduğuna ilişkin belgeler

KAÇ ÇOCUĞA VERİLİR?

En fazla iki çocuğa verilmektedir. Yardımlar sürekli ve geçici olarak ikiye ayrılıyor. Geçici olanlar yılda bir ya da birkaç sefer veriliyor.

Sürekli yardımlar ise her ay düzenli bir şekilde verilmekte...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar